Recept: appelfrangipane

,

De geur van versgebakken

Zodra ik appels kan plukken is het voor mij de herfst echt begonnen. Ik houd van dit seizoen. Met appels kun je eindeloos variëren en sta na de appelpluk dan ook uren in de keuken voor appelmoes, appelcompote en appeltaart. Deze taart maakten we een keer op de set van een foodshoot voor een opdrachtgever. Tijd om deze thuis ook eens te maken. Alvast voor ’t weekend…maar daarop kan deze vast niet wachten.

Wat heb je nodig voor 1 taartvorm Ø 24 cm?

  • 1 rol Tante Fanny verse bladerdeeg 300 g
  • 3 appels (Elstar/Jonagold/goudrenet), in dunne schijfjes gesneden
  • 120 g kokosbloesemsuiker (Gula Java)
  • 120 g zachte biologische roomboter
  • 120 g amandelmeel
  • 2-3 tl Ceylon kaneelpoeder
  • 2 el kokosbloesemsuiker  (Gula Java)
  • 2 biologische eieren
  • 1 el water
  • 1 ei, geklutst, om te bestrijken

Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm de oven voor op 190° C
  • Rol het deeg uit (kamertemperatuur) en leg het deeg met het meegerolde bakpapier in de vorm leggen
  • Klop de zachte roomboter met een handmixer of staafmixer op hoge
  • Voeg de twee eieren en een deel van de kokosbloesemsuiker toe en klop flink door
  • Voeg de rest van de suiker en de amandelmeel toe en klop op een lage stand door
  • Giet het mengsel over de bodem
  • Meng appel met de kaneel en de 2 el kokosbloesemsuiker
  • Beleg de taart met de appels, dakpansgewijs van buiten naar binnen
  • Bestrijk de rand met ei en bak de appeltaart in het midden van de oven in 35 – 40 minuten af

Vergelijkbare onderwerpen