In je element

,

#anders eten: hert, tijger of olifant?

#anders eten: hert, tijger of olifant?

Je kent de uitspraak ‘je in je element voelen’ vast wel. Is het winderig weer, haal ik m’n oorwarmers meteen uit de zak, zelfs in de zomer. M’n partner laat zijn haren lekker wapperen in de wind. Ik ben bijvoorbeeld al snel onder gewicht, maar ik ken ook mensen die dik worden van water. Met rauwkost hoef je bij mij niet aan te komen, maar er zijn mensen die eten niet anders en varen er wel bij. Hoe kan dat?

Ieder mens is uniek en bestaat uit een unieke combinatie van de elementen ether, lucht, vuur, water en aarde. Deze elementen worden samengevoegd tot drie constituties, waaruit iemands geestelijke en fysieke gesteldheid is af te leiden. In de AyurVeda worden deze drie constituties Vata, Pitta en Kapha genoemd. De auteurs van het boek “’t Went zo’n element” noemen ze hert, tijger en olifant en dat spreekt meteen meer tot mijn verbeelding. En het ‘grappige’ is ook, ben ik uit balans, dan werd ik vroeger thuis gekscherend weleens een ‘schichtig hert’ genoemd. Inmiddels weet ik hoe dat komt.

In het boek staat een test die je kunt doen om te bepalen welk type je bent. Vervolgens wordt in detail beschreven wat deze drie uit balans brengt, maar ook weer in balans met een aantal voeding- en leefadviezen.

♥ Ontdek zelf welk type het meeste bij jou past in dit vlot geschreven boek. Smaakt dit naar meer? Maak dan een afspraak voor een nadere analyse en op maat afgestemd voedingsadvies of boek een themabijeenkomst.

Ook interessant