Weten welke voeding je waar haalt

,

Boodschappensafari

Toen ik zes jaar geleden mijn voedingspatroon onder de loep nam naar aanleiding van een cursus ‘Detox Coach‘ van Jacqueline van Lieshout, vond ik dat mijn keukenkastjes een nieuwe inhoud moesten krijgen. Ik wilde met een schone lei beginnen, potten vullen met verschillende meelsoorten en gedroogde peulvruchten en een eigen kruidenlijn aanleggen. Het ging zelfs zover dat ik etiketten liet maken voor op al die gerecyclede potjes.

Het vergde nogal wat tijd en inspanning om dit goede voornemen in de praktijk uit te voeren, want ik wist toen niet waar ik alles kon verkrijgen en heb heel wat winkels af moeten struinen voor de juiste ingrediënten. Nu grijp ik niet vaak meer mis als ik een verantwoorde cake wil bakken als er onverwacht iemand op de koffie komt en heb ik los van de verse groenten altijd wel een basis gedroogde of ingemaakte voedingsmiddelen voor een gezonde maaltijd in huis.

Keuzes maken

Het aantal keuzes die ik kan maken rondom het thema voeding zijn groot. Het begint vaak al met de winkel waar ik m’n boodschappen haal. Ga ik naar een van de grote supermarkten, een biologische winkel of haal ik vers op de plaatselijke lokale markt? En dan heb ik nog de keuze tussen honderden verschillende producten op meterslange schappen.

Boodschappensafari

Wil jij ook een stap maken naar een ander voedingspatroon en meer in je element komen, maar weet jij nog niet welk producten je daarvoor nodig hebt? En als je al producten in huis hebt, of deze wel of niet gezond zijn en bij jouw type passen?

Ik neem je mee op een boodschappensafari langs diverse winkels, laat je zien welke alternatieve mogelijkheden er zijn en hoe je je keuzes kunt beperken. Deze leuke en leerzame safari begint op VeluwsePlek met een korte uitleg ‘wat zit er in je eten en hoe leg je een basisvoorraad kruiden en andere voedingsmiddelen aan’. Daarna gaan we boodschappen doen bij o.a. de natuurwinkel in Ermelo en Stadsoogst Harderwijk. Tijdens de safari leer je waar je op kunt letten qua ingrediënten waarmee je een basisvoorraad aanlegt, zodat je daarna zelf betere en bewustere keuzes maakt in de winkels in jouw buurt.

Tijdsduur

Ongeveer 2,5 uur, incl. ontvangst op VeluwsePlek met koffie/thee en zelfgemaakt lekkers.

Jouw bijdrage en aanmelden

€ 147,50 incl btw. voor een persoonlijke boodschappensafari. Wil je deze safari afstemmen op jouw type, dan krijg je 25% korting op het consult waarmee we jouw type bepalen.

Wil je met een vriendin of vriend komen, dan is de safari voor deze tweede persoon gratis.

Aanmelden of een afspraak maken kan via een e-mail, appje of telefoontje.

Ook interessant