Recept: Courgette brood

,

Courgettebrood

Al enige tijd bak ik zelf mijn brood en koop ik het niet meer bij de bakker of in de supermarkt. Om daarin voldoende variatie te hebben, experimenteer ik met verschillende ingrediënten. Zo las ik onlangs over het maken van groentebroden, zoals het courgettebrood. En er is maar een manier om te weten hoe dat smaakt. Gewoon uitproberen.

De reactie van een van de eters ervan ‘ik wil later als ik groot ben en zelf m’n eten moet maken, alleen nog maar deze broden bakken’, vond ik ruim voldoende om het recept ook op mijn blog te delen.

Wat gaat er in het courgettebrood

  • 1 grote courgette geraspt
  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 3 eieren losgeklopt
  • 100 ml olijfolie
  • 125 gram cottage cheese
  • 100 gram zwarte olijven
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • snuf Himalaya(zout)
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het klaar in oven of slowcooker

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Meng alle ingrediënten door elkaar tot een glad beslag
  • Oven: giet het beslag in een met bakpapier bekleed bakblik en bak het courgettebrood in 1 uur gaar (ik kijk altijd even tussendoor en prik na 50 minuten even met een satéprikker in het brood om te bekijken hoe nat of droog het brood is)
  • Slowcooker: giet het beslag in de binnenpan van de slowcooker en zet 2 uur op low
  • Haal het brood uit de oven of slowcooker en laat ongeveer een half uur afkoelen totdat je het aansnijdt.

Lekker als ontbijt wanneer het brood nog een beetje warm is of als lunch voor onderwet met wat avocado peper en zout. Maar ook als bijgerecht voor bij een soep in de avond.

Tip

Bewaar het courgettebrood in een afgesloten bak in de koelkast, dan blijft het wel twee à drie dagen lekker. Rooster een volgende dag bijvoorbeeld een plakje in de broodrooster.

Ook interessant