Natural Horsemanship

,

De basis voor een goede relatie

De basis voor een goede relatie

Eenmaal bij het bankje midden in het bos laat ik hem moeiteloos inparkeren. Dat hebben we tenslotte heel vaak geoefend. Handje in de lucht en meneer draait z’n bonte kont al richting de bank. Opstappen is dan zo gedaan. Wat heb ik hier lang naar uitgekeken. Samen eindeloos zwalken door het bos. Vandaag op deze prachtige nazomerse dag is het begin gemaakt.

In de 7 jaar dat ik Charlie nu ken, heb ik meer grondwerk gedaan dan erop gezeten. Misschien maar zo’n 10 keer. Onder deskundige begeleiding van DifferHand beleefde ik aan het doen van oefeningen ernaast eerlijk gezegd meer plezier dan erop. Maar nu ik zo dicht bij hei en bos woon, lijkt rijden ineens wel heel aantrekkelijk. Vandaag was het moment daar om er weer eens op te stappen. Nog even onwennig voor allebei, maar na een half uur stappen kregen we de smaak te pakken en leek het alsof we nooit anders hadden gedaan. Omdat alles wat we op de grond samen hebben geleerd ook geldt voor erop. Die basis neemt niemand ons meer af en zorgt vast voor heel wat toekomstige tevreden ritjes schat ik zo in.

Vergelijkbare onderwerpen