Met de bullet journal

,

♥ Overzicht houden

Nog niet zo heel lang geleden lagen mijn werkplek, slaapkamer en keuken vol met notitieboekjes, to-do- en ideeënlijstjes. Met een hoofd zo vol als het mijne is het een must om de voortdurende waterval aan gedachten op te schrijven. Dat helpt me om ’s nacht rustiger te laten slapen. De hele dag schieten er namelijk ideeën, taken of boodschappen door m’n hoofd. Schrijf ik deze niet op, dan ben ik ze in een mum van tijd kwijt. Door m’n bullet journal te noteren, weet ik dat ik alles altijd weer terug kan vinden. Een perfect systeem voor een ieder die z’n gedachten wil ordenen. 

Overzicht op 1 plek

M’n vriendin laat me zien hoe zij al jaren succesvol met een Bullet Journal werkt en daarbij alles wat in haar hoofd zit op één plek verzamelt. Een soort notitieboek waarin zij op overzichtelijke wijze al haar to-do’s, doelen, ideeën en plannen bijhoudt. Vergezeld van stickers en tekeningen, lijkt het bijna een dagboek. ‘Is dat handig’, vraag ik? ‘En kost het niet heel veel tijd om die planning elke week zelf te maken?’ Volgens haar werkt het zelf maken van je planning meditatief. Elke zondagavond bereidt ze haar week voor met de taken die er gedaan moeten worden. Maar ook afspraken, bijeenkomsten en reflecties worden genoteerd. Zelfs het weer en de doelen van de week zie ik in mooi omrande kaders staan.

‘Schrijven met de hand, helpt ons om te denken en voelen tegelijk’
Ryder Carroll

Sceptisch

Nog een beetje sceptisch over de werking van deze manier van plannen en de hoeveelheid tijd die er gemoeid gaat met het handmatig opzetten van de maand en weekplanning, besluit ik deze zogenaamde Bullet Journal toch voor mijn verjaardag te vragen. Een mooie en overzichtelijke start van een nieuw levensjaar neem ik me voor. Maar gaan al mijn taken en gedachten hier wel op hun plek vallen? Voorlopig staren de blanke pagina’s me nog even aan. Maar goed, elke reis begint met een kleine stap.

De geboorte van m’n eerste Bullet Journal

De eerste lijnen worden gezet. De dagen van de week staan. Nu vullen met m’n wensen, doelen, taken, afspraken en bijeenkomsten. Ik pak al m’n losliggende lijstjes en plan ze in bij de dagen van de week. Na drie weken krijg ik de smaak te pakken. Maar dan ga ik ook los. De journal gaat overal mee naar toe. Voeg stickers met dagen van de week en andere handigheidjes toe, maak tekeningetjes en ook bij mij staat een wolkje, zonnetje of regenbui.

Rust in het hoofd

Geen loslopende papiertjes meer, rust in m’n hoofd en er ontgaat me nog weinig. Inmiddels schaar ik mij ook onder de ‘bulletjournal-experts’. Volg ik groepen op Facebook, lees ik het boek de Bullet Journal methode van Ryder Carroll van A tot Z en raad ik deze meditatieve en creatieve manier van plannen ook aan m’n klanten aan.

Ook meer overzicht en rust in je hoofd? Ik begeleid je bij het opruimen van je huis, kledingkast en verhuizing van A naar B. En wil je net als ik meer overzicht in je dagelijkse planning? Dan leer ik je hoe je met een Bullet Journal je gedachten ordent en jouw wensen en doelen realiseert.

♥ Maak een afspraak en we gaan direct aan de slag!

Ook interessant