Filmtip: de kleine prins

,

Toeval versus plannen

Toeval versus plannen

Wie moest het boek niet lezen voor zijn Franse eindexamen. Een boeiend verhaal en tegelijk toen zo moeilijk te begrijpen. Vele jaren later vind ik een prachtig geïllustreerde versie van het boek op een rommelmarkt en lees het opnieuw. De gelijknamige film spreekt me vooral aan omdat de boodschap uit het boek zo mooi wordt vertaald.

Titel

The little prince / Le petite prince

Genre

Animatie uit 2015

Verhaallijn

Een jong meisje, dat zich al vroeg volwassen moet gedragen, ontmoet een oudere mentor. Het kind-zijn uit het bekende boek ‘De kleine prins’ krijgt hiermee een nieuwe invalshoek. Een verhaal binnen een verhaal in een prachtig visueel vormgegeven animatie.

Boodschap

De serieuze volwassen wereld kan soms wel wat meer kinderlijke speelsheid gebruiken om ‘de essentie’ vanuit een andere invalshoek te herontdekken. Dus vergeet vooral niet om ook kind te blijven als je volwassen bent.

Quote

‘It is only with the heart that one can see rightly. What is essential is invisable to the eye’.

Steekwoorden

Volwassenwording, toeval versus plannen, spelen.

 

Wil je net als in deze film de balans vinden tussen toeval en een planning. Leefstijlkeuze Trinke begeleidt je op creatieve, intuïtieve, speelse, maar ook praktische wijze naar jouw ideale toekomst.

Vergelijkbare onderwerpen