Met Do-In Yoga

,

In m’n element

Blij neem ik vandaag mijn diploma Do-In Yoga basic teacher in ontvangst. De afgelopen drie maanden waren een heerlijke en intensieve ervaring. Ze brachten me dichter bij mezelf, meer uit m’n hoofd en in m’n element. 

In 2017 ging ik op zoek naar een yoga opleding en kom ik na lang zoeken in aanraking met Do-In Yoga op de sportschool in Ermelo. Niet de eerste plek waar ik deze vorm van Yoga beoefening zou verwachten. Maar het leven blijft me verrassen. Al snel zoek ik op internet waar ik deze vorm van Yoga mij eigen kan maken. Na een eerste contactmoment met Claudia Heijdel van de Do-In School in Den Haag weet ik dat ik aan het goede adres ben. Een dame met een enorme spirit en toewijding in lesgeven en het delen van kennis over Do-In Yoga.

In m’n element

De Do-In Yoga oefeningen zorgen ervoor dat m’n energie goed doorstroomt en ik lekkerder in je vel kom te zitten. M’n rugklachten verminderen en zijn nu, na een jaar, helemaal weg. En wat ik mooi vind om te zien aan de deelnemers van m’n lessen, is dat ze na afloop van de les er anders uit zien dan dat ze eruitzagen toen ze binnenkwamen. Dat ze een zekere rust uitstralen, gecentreerd en bij zichzelf zijn, rustig en gracieus bewegen, zonder haast. Met een heilzaam en vitaal gevoel weer naar huis gaan, helemaal in hun element.

Hoofd-Hart-Hara op 1 lijn

Waarom Do-In Yoga met zo aanspreekt is dat het een Oosterse bewegingsleer is en oefeningen uit de Zen, Yoga, Martial Arts en Shiatsu bij elkaar brengt. Het verenigt hoofd (denken), hart (voelen) en hara (zijn). Deze vorm van yoga bestaat uit lichaamsgerichte energie oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van de vijf elementenleer en de meridianen waar Ki, oftewel energie doorheen stroomt. Een mooie metafoor die ik leerde om uit te leggen wat meridianen zijn, is dat je die energiebanen in het lichaam met een weg kan vergelijken waar auto’s over heen rijden. Zodra er een file ontstaat, stopt de doorstroming. Zo kan in je lichaam ook een file ontstaan, wat leidt tot ophoping van energie die uiteindelijk aandoeningen als gevolg kunnen hebben.

Vitaliteitsworkshops

Ook ervaren wat Do-In Yoga voor je kan doen? Voor bedrijven, organisaties en particulieren organiseer ik workshops waarin ik Do-In Yoga en praktische tips voor gezonde voeding combineer. Bijvoorbeeld tijdens een incompany ‘Health Week’ of vitaliteitsweek.

Workshops voor bedrijven zijn op aanvraag en vinden plaats op locatie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Ook interessant