Do-In Yoga teacher

,

Fit met oosterse bewegingsleer

Blij neem ik vandaag mijn diploma Do-In Yoga basic teacher in ontvangst. De afgelopen drie maanden waren een heerlijke en intensieve ervaring. Ze brachten me dichter bij mezelf, meer uit m’n hoofd en in m’n element. 

In 2017 ging ik op zoek naar een yoga training en kom ik na lang zoeken in aanraking met Do-In Yoga op de sportschool in Ermelo. Niet de eerste plek waar ik deze vorm van Yoga beoefening zou verwachten. Maar het leven blijft me verrassen. Al snel zoek ik op internet waar ik deze vorm van Yoga meer kan intensiveren. Na een eerste contactmoment met Claudia Heijdel van de Do-In School in Den Haag weet ik dat ik aan het goede adres ben. Een dame met een enorme spirit waar het gaat om lesgeven en het delen van kennis over Do-In Yoga.

Wat is Do-In Yoga?

Waarom Do-In Yoga met zo aanspreekt is dat het een Oosterse bewegingsleer is en oefeningen uit de Zen, Yoga, Martial Arts en Shiatsu bij elkaar brengt. Het verenigt hoofd (denken), hart (voelen) en hara (zijn). De yoga bestaat uit lichaamsgerichte energie oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van de vijf elementenleer en de meridianen waar Ki, oftewel energie doorheen stroomt. Een mooie metafoor die ik leerde om uit te leggen wat meridianen zijn, is dat je die energiebanen in het lichaam met een weg kan vergelijken waar auto’s over heen rijden. Zodra er een file ontstaat, stopt de doorstroming. Zo kan in je lichaam ook een file ontstaan, wat leidt tot ophoping van energie die uiteindelijk aandoeningen als gevolg kunnen hebben.

In je element

Do-In Yoga oefeningen zorgen ervoor dat je energie blijft stromen en je je lekkerder in je vel voelt. In ieder geval zo ervaar ik dat. En wat ik mooi vind om te zien aan mijn deelnemers is dat ze na afloop van de les er anders uit zien dan dat ze eruitzagen toen ze binnenkwamen. Dat ze een zekere rust uitstralen, gecentreerd en bij zichzelf zijn, rustig en gracieus bewegen, zonder haast. Waar ik blij van wordt, is dat de deelnemers aan mijn lessen met een heilzaam, gezond en vitaal gevoel weer naar huis gaan. Helemaal in hun element.

Vitaliteitsworkshops

Ook ervaren wat Do-In Yoga voor je kan doen? Op maandag, dinsdag en woensdagochtend beoefen ik zelf Do-In Yoga @ Veluwese Plek. Wil je meedoen? Meld je dan twee dagen van te voren aan.

Voor bedrijven en particulieren organiseer ik workshops waarin ik Do-In Yoga en praktische tips voor gezonde voeding combineer. Ook kun je bij mij terecht voor persoonlijke begeleiding @ VeluwsePlek, alleen of samen met je partner/vriend/vriendin.

Workshops voor bedrijven zijn op aanvraag en vinden ook plaats op locatie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Vergelijkbare onderwerpen