Balans tussen lichaam en geest

,

De weg ontvouwt zich wel

Na diverse yoga lessen in diverse woonplaatsen in diverse vormen, overwoog ik een Do-In Yoga-opleiding te volgen. Om meer te leren over de filosofie erachter, maar ook over de anatomie van het lichaam. Op internet vond ik net als de diversiteit aan lessen die ik volgde, uiteenlopende opleidingen van intensives met een maand intern tot 4-jarige scholing en van yin-yoga tot poweryoga. Ik krijg m’n keus maar niet rond en laat het gaan. OF, TOCH NIET…

Do-In Yoga

Een jaar later komt op de sportschool, waar ik Pilatus-lessen volg, ook yoga op het programma. De vorm waarin de oefeningen worden gegeven, komen uit de Chinees/Japanse Do-In school *. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het wekte meteen m’n interesse. Na zoeken op internet op de term Do-In vind ik twee docenten en schrijf me in voor hun nieuwsbrief. Het traject van de grondlegger in Nederland is me op het lijf geschreven. Met scholingstrajecten opgebouwd uit bouwstenen waarin ik zelf kan kiezen wanneer ik welke blokken volg. Start in september dus nog even geduld. OF, TOCH NIET…

Prive traject

Er wordt een extra opleiding ingelast in april, staat er in de eerste nieuwsbrief en weet nu zeker dat dit het moment is om me in te schrijven. Helaas ben ik de enige en dreigt het niet door te gaan. Loslaten maar weer. OF, TOCH NIET…

Ik krijg een privé-traject aangeboden. Vandaag alweer de laatste dag van blok 1 waarin de thema’s overgave, intentie en vanzelfheid veelvuldig aan bod komen.

Arigato gozai mashita (bedankt voor wat ik heb geleerd op deze weg)

Incompany workshop

Organiseer je een incompany ‘Health Week’ of  vitaliteitsweek en wil je een yogales combineren met een themabijeenkomst ‘Anders eten‘? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een dagdeel tijdens jullie programma.

* Do-In yoga is een Chinese/Japanse vorm van yoga waarbij een verbinding is gelegd tussen de Oosterse geneeskunst Shiatsu, de Martial arts, Zen en Yoga en is ontwikkeld door Claudia Heijdel www.do-in-school.nl

Ook interessant