Voor een rustig hoofd

,

Een verantwoorde slaappil

Een verantwoorde slaappil

Starend kijk ik naar het plafond. M’n hoofd is te druk om in slaap te vallen. En dat is eerder regel dan uitzondering. De dag overdenkend of te veel ideeën in m’n kop die ik eigenlijk zou moeten opschrijven. Maar niet doe omdat ik vind dat ik nu moet slapen, wil ik morgen fit weer op.

M’n vriendin attendeert me op online voorleesboeken. Zij wordt iedere nacht door het zelfde euvel getroffen. Ze raadt me wat titels aan. Om te ontdekken of dit voor mij ook werkt koop ik het eerste deel van de avontuurlijke luisterboekenserie ‘De Grijze jager’ van John Flanagan. Een vriendelijke dame begint met vertellen. ‘Knap’, dacht ik nog even nadat er een kwartier was verstreken. Dat ze zo goed kan schakelen in tonaliteit als ze weer een ander personage aan het woord laat. Halverwege de nacht word ik even wakker van een koptelefoontje in m’n oor. Volgens mij heb ik de helft gemist. Ik leg het oortje halfbewust onder m’n kussen en droom lekker verder over Will, Halt en hun avonturen. Het boek is in diezelfde week sneller uitgeluisterd dan ik dacht en kijk alvast of het volgende deel ook als luisterboek te koop is.

‘Joh, waarom neem je niet net als ik een abonnement op Storytel‘, weet m’n vriendin raad, nadat ik haar vertel over mijn digitale slaappil. Sindsdien ben ik ook vaste luisteraar.

Het is vast niet te bedoeling van de verhalenvertellers op deze commerciële bibliotheek dat ik steeds moeiteloos in slaap val. Maar een beter verantwoorde medicatie kan ik me op dit moment niet indenken.

Vergelijkbare onderwerpen