Onderweg naar vanzelfheid

,

3 tips om vaker in flow te zijn

3 tips om vaker in flow te zijn

Je dag verloopt voorspoedig en alles lukt. Je hebt het gevoel dat wat je doet als vanzelf stroomt. Je gaat volledig op in wat je doet, geniet en presteert optimaal en doet de dingen waar je echt blij van wordt. Waar je van nature al goed in bent. Het kost je geen enkele moeite.

Met moeite of moeiteloos

Je herkent het waarschijnlijk wel. Het ene moment lijkt alles vanzelf te gaan, het andere moment kost iets heel veel tijd en energie. Je komt niet lekker in je werk en je werkdag lijkt eindeloos te duren. Je doet veel moeite om iets voor elkaar te krijgen. En aan het eind van die lange werkdag ben je doodop en kom je tot de ontdekking dat je bij lange na niet af hebt wat je af wilde hebben. ‘s Avonds geeft het je behoorlijk wat kopzorgen en stress en in slaap vallen lukt dan ook al niet zo best meer.

3 tips om meer in flow te komen

Hoe kun je vaker in flow zijn? Vol energie en met plezier de dag beleven? Voldoening hebben van wat je doet met volledige aandacht en zonder besef van tijd? Hieronder geef ik 3 tips die mij helpen om in flow te zijn.

  1. Wat gaat jou van nature gemakkelijk af?

Om in flow te zijn, is het handig om uit te vinden wat je van nature af gaat, waar jouw persoonlijke kracht en je interesses liggen. Om te weten wat je van je nature af gaat, hoef je vaak alleen maar terug naar je kindertijd. Wat vond je als kind leuk om te doen, wat was je favoriete speelgoed en waar kon je urenlang mee bezig zijn zodat je de tijd vergat? Of vraag je ouders eens waar je helemaal in op ging toen je nog kind was.

Wil je ‘letterlijk’ weten waarvoor je in de wieg bent gelegd? Bekijk dan ook eens je persoonlijkheidstype via human design en/of je geboortehoroscoop.

  1. Deel je doel op in kleine stappen

Om in flow te komen is het handig als jezelf een doel stelt. Of een ideaal voor ogen neemt waar je blij van wordt. Deel de weg ernaar toe deel op in kleine stappen, en je zult merken dat je sneller je doelen bereikt. Verdeel deze kleine stappen vervolgens op in drie taken per dag die je één voor één afwerkt en naar tevredenheid afrondt. Op deze manier ervaar je de weg naar jou ideaal steeds steeds meer als vanzelf en bereik je op een dag ineens je doelen.

  1. Vind jouw piektijd

Wanneer ben jij op je best? Werk je het lekkerste in de ochtend, middag of avond? Benut die piektijd in het bereiken van je doelen, je wensen, je idealen om in flow te zijn.

Flow komt vanzelf

Soms ben je ineens in flow en ben je niet bewust waardoor dat komt. Je denkt even niet na over die stip aan de horizon. Je geniet van het moment, zonder na te denken hoe het komt. Flow is er zonder gedachten, in het moment. Intens, maar moeiteloos.

Wil jij graag meer in flow zijn, maar lukt het je ondanks bovenstaande tips steeds maar niet om dit te bereiken? Neem dan contact op. Ik denk graag praktisch met je mee in hoe jij je doelen kunt bereiken.

Vergelijkbare onderwerpen