Lunchbox

,

Traditioneel bammetje of…?

Traditioneel bammetje of…?

Terwijl ik m’n net aangekochte thermo voedselcontainer met een warme maaltijd vul, denk ik aan de Indiase film ‘Lunchbox’. Sinds anderhalf jaar probeer ik tussen de middag ook warm te eten. ‘Het vuurtje in je lichaam is tussen de middag het hoogst waardoor de maaltijd beter kan verteren dan op andere tijdstippen van de dag’, pik ik op in een lezing over de Ayurvedische levenstijl.

Bammetje

Ik begin vol goede moed maar merk dat m’n mooie voornemen weer in het slop raakt, omdat ik ook een paar dagen per week voor opdrachtgevers onderweg ben. Het traditionele bammetje is op die dagen dan ook weer snel gesmeerd. Toch laat het idee van een warme maaltijd tussen de middag, ook voor onderweg, me niet los. En zoals ik inmiddels heb geleerd, de motivatie komt vanzelf op het juiste moment.

Lezing

Inspiratie komt deze keer in de vorm van een nieuwsbrief van Jade Ayurvedic Healthcentre. Het maakt dat ik me gelijk inschrijf voor een opleiding over Ayurvedische voeding. Al snel gaat het over de warme maaltijd tussen de middag en herinner ik me weer die tip tijdens die lezing anderhalf jaar geleden over het meenemen van de warme lunchmaaltijd in een voedselcontainer. Dezelfde avond nog bestel ik er een.

Ochtendkrieken

En daar sta ik dan nu in de vroege ochtend de container met een pompoenpilav te vullen. En het grappige is, niet eens voor mezelf maar net als in de film voor m’n partner. Hij heeft de primeur om uit te testen hoe het bevalt om tussen de middag op zijn werk warm te eten.

Ook interessant