Magazines maken

Als kind vond ik het heerlijk om plaatjes uit tijdschriften te verzamelen, in schriftjes te plakken en daar zelf korte teksten bij te schrijven. Zo maakte ik dan mijn eigen ‘magazine’. En ook als maker van online en offline content voor diverse klanten, koesterde ik regelmatig de stille wens daarnaast ook redactie te kunnen voeren over eigen publicaties. 

Uit deze wens is het blog op Trinke.nl ontstaan. Een online ‘blad’ met een eigen formule, stijl en visie. Of liever gezegd een logboek van mijn ontdekkingsreis door het leven. Een reis waar ik jou als lezer ook graag in meeneem.

Huismagazine

Helemaal leuk is het wanneer uit een hobby ook werk ontstaat. In dit geval dat klanten mij vragen content voor een magazine te maken of de redactie te voeren van een offline publicatie. Een voorbeeld hiervan was de complete restyling van het huismagazine van een zorgcentrum. Met de redactie van het zorgcentrum heb ik de eerste vier nummers gelanceerd. Een zeer gewaardeerd magazine is het gevolg, waar de cliënten van het zorgcentrum altijd weer naar uitkijken.

Jublieummagazine

Voor een andere klant werkte ik mee aan het maken van een jubileumboek voor het 85-jarige bestaan van dit familiebedrijf. Nu, vijf jaar later, volgt het verzoek om hier een vervolg op te maken in de vorm van een magazine. In de aanloop naar dit magazine heb ik de teamleden al op de foto gezet. Deze verhalende beelden gaan onderdeel uitmaken van het magazine over de laatste vijf jaar bestaansgeschiedenis, maar worden ook gebruikt in diverse andere online en offline media.

Online magazine

Begin september 2015 reisde ik voor foodmarketingbureau Dorsvlegel samen met een team van bloggers en journalisten af naar Oostenrijk om een bezoek te brengen aan Pelzmann pompoenpitolie en Tante Fanny verse koeldegen. Samen proeven, experimenteren en onze ervaringen delen met online en offline lezers. Het beeldverslag van deze culinaire beleving, waarvoor ik de fotografie en een groot deel van de tekst verzorgde, hebben ik samen met Foodstijl in een eMagazine vastgelegd.

In de fotocarrousel bekijk je voorbeelden van verhalend beeldmateriaal en uitgewerkte eindpublicaties.

Vergelijkbare onderwerpen