Reis van m'n leven

Ik weet het nog goed. 15 jaar was ik. Met m’n handen boven m’n ogen en m’n neus tegen het raam gedrukt keek ik verlangend naar een poster. ‘IJsland te paard’ stond er in grote letters opgedrukt. Een beeld met wapperende manen van stoere IJslandse paardjes in een leeg land deed mijn hartje sneller kloppen. Daar wilde ik naartoe als ik later groot was.

In vervulling

Het duurde even voordat die droom in vervulling ging. Maar als ik eenmaal iets ‘heb gezien’, wordt het meestal wel bewaarheid. IJsland stal dan ook mijn hart toen ik 31 jaar was. Zestien jaar na dato. Met vijftien andere ruiters reed ik acht dagen door de ruige natuur van dit betoverende land. Een pijnlijk zitvlak en dito schouders nam ik op de koop toe. De andere kant van ‘roze’ zal ik maar zeggen. Die beproeving past precies bij de meedogenloze IJslandse natuur en staat niet in verhouding tot de vreugde die ik ervoer.

Inmiddels een tweede thuis

Drie keer in verschillende seizoenen bezocht ik het land opnieuw. Zo ook afgelopen week waar je hier het beeldverslag van ziet. Extra dierbaar omdat ik deze reis met m’n vader maak. IJsland is voor mij een soort van tweede thuis en bezoek ik het liefst ieder jaar opnieuw in verschillende seizoenen. Deze wens visualiseer ik dan ook ieder jaar opnieuw.

Reis van je leven

Ook de reis van je leven maken? Kom dan een visionboard maken van jouw ideale reis en maak samen met mij een planning voor die eerste stap naar jouw droomreis.

Vergelijkbare onderwerpen