Boekentip: Spark Joy

,

Opgeruimd staat netjes

Ik ben in de ban van opruimen. Niet dat ik zo slordig ben, in tegendeel. Ik heb het altijd leuk gevonden om allerlei dingetjes in vakjes op te bergen en papieren te ordenen. Zo wil ik een gereedschapskist graag overzichtelijk indelen, zodat ik een stuk gereedschap gemakkelijk terug kan vinden. Of bewaar ik mijn kantoorbenodigdheden in separate bakjes die ik vervolgens van een keurig label voorzie. Immers: opgeruimd staat netjes en dat draagt bij mij weer bij aan een opgeruimd hoofd.

Opruimgoeroe

Maar na het lezen van de boeken van Marie Kondo: ‘Opgeruimd’ en ‘Spark Joy’ kom ik erachter dat het nog georganiseerder kan. Na het bekijken van een aantal Marie Kondo YouTube filmpjes, begin ik met het opruimen van de kledingkast. Alles gaat op een hoop en de kledingstukken die geen blij gevoel geven, gaan meteen de zak in. Om weg te doen of weg te geven. Ook al moet je daar wel een beetje mee oppassen, waarschuwt Kondo, want de ontvanger zou zich bezwaard kunnen voelen. Bovendien loop je het risico dat je zo iemand anders opzadelt met jouw rommel.

Prettig doorgeslagen

Of sla ik nu door? Het komt me anders maar wat gelegen, omdat we nog weleens verhuizen en ik het fijn vind dat ik m’n spullen direct kan vinden. Ik pas de efficiënte opvouwtechniek toe, die ik van deze bekende opruimgoeroe heb afgekeken, en vouw zoveel mogelijk kleding netjes in drieën op. Het is bijna meditatief. Nu ik toch bezig ben, richt ik m’n reiskoffer voor een aankomend tripje op eenzelfde manier in. Dan maar doorgeslagen. Want wanneer ik na afloop van mijn opruimflow de overzichtelijk gerangschikte kleding bekijk, mag deze betovering wat mij betreft nog even voortduren.

Meer overzicht, ruimte en rust

Wil je ook meer overzicht, ruimte en rust in je hoofd. Kun je wel enige hulp gebruiken met opruimen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Na en eerste intake om jouw wensen te bespreken, maken we samen een opruimplan. Neem contact op voor meer informatie.

Ook interessant