Voeding de praktijk

,

Paard en welzijn

Paard en welzijn

Spijsvertering, weidemanagement, bodemverbetering, moestuin, kruiden, snackwandelingen, slowfeeders, supplementen en nog veel meer in twee inspiratiedagen van ‘De Blauwe Hengst’. Het duizelt me een beetje maar het was zo interessant en inspirerend dat ik me naast humane voeding ook wil verdiepen in voeding afgestemd op mijn paardjes. 

Ontdekken

Al weer een aantal jaren geleden begon ik me te verdiepen in gezonde voeding voor mezelf en m’n geliefden en inmiddels ook voor een groter publiek. Een onderwerp waar heel veel over te vertellen valt en waar we in de media vaak over elkaar heen vallen over wat nu gezond is en wat niet. Het is een ontdekkingstocht kan ik je vertellen. Want wat voor de mij goed is, is voor een andere weer minder goed. Het is elke dag weer ervaren en leren.

Observeren

Mijn ervaring met humane voeding leerde me in ieder geval al anders denken. Want voor paarden geldt namelijk hetzelfde, ontdekken wat past en goed voelt en daar een weg in vinden. Alleen bij hun moet je veel meer observeren, want ze vertellen je niet waar ze behoefte aan hebben. Mag ik weer op voedselreis. Heerlijk.

23 september volgt een derde Praktijkdag ‘Ruwvoer anders’. Hoe je naast gras, hooi en supplementen, planten en bomen als paardenvoer kunt inzetten. Plantenkunde is ook weer een vak apart en wordt vast en zeker weer net zo inspirerend als de eerste twee bijeenkomsten.

Vergelijkbare onderwerpen