Leestip

,

‘Wat een pannenkoek!’

“Wat een pannenkoek!”, hoor ik wel eens iemand zeggen. In zo’n geval drukt de spreker op figuurlijke wijze een mening over iemand uit. Doorgaans gaat het hierbij om een mannelijke persoon die niet al te snugger overkomt en de spreker daar in een of andere vorm mee irriteert of tot last is.

Je hoort het mij ook wel eens gebruiken. Maar je kunt er dan van uitgaan dat dit letterlijk is bedoeld en uitdrukking geeft aan een groot genoegen. Ik heb het dan namelijk over mijn welgeslaagde baksels wanneer ik met mijn scepter boven het vuur zwaai en naar hartenlust experimenteer met boekweit-, kikker-, rijst- en maismeel.

Inspirerend boekje

Ooit was ik van plan een boekje te maken met al deze mogelijkheden, maar het is er op de een of andere manier nooit van gekomen. Onlangs viel mijn oog op een grappig vormgegeven boekje in de vorm van een pannenkoek met de toepasselijke titel ‘Het pannenkoekenboekje van Barbara Rias-Bucher. Een scala aan zoete en hartige voorbeelden van ‘flensjes, crêpes en nog veel meer’ passeren hierin de revue. Vol tips en heerlijk om doorheen te bladeren. Genoeg inspiratie in elk geval om zelf verder op door te borduren.

Ideetje voor de herfst: pompoenpannenkoeken

Vergelijkbare onderwerpen