Wat te doen met pompoen

,

Pompoenpannenkoeken

Geïnspireerd door een grappig vormgegeven pannenkoekenboekje kozen we dit weekend voor pompoenpannenkoeken, maar dan net even anders dan in het recept wordt vermeld. Omdat ik de Pluktuin het Platteland in Putten nog eens een bezoekje wilde brengen en ik wist dat ze een scala aan pompoensoorten aanboden, besloot ik deze Indian summer middag daarvoor te gebruiken.

Een vriendelijke dame achter de toonbank raadt de Japanse Kabochi aan als ik vraag welke zich het beste leent voor de pompoenpannenkoeken. Zij noemt deze groene schoonheid ook wel ‘Sweet bonbon’. Eenmaal thuis, een uur kookplezier en een fotoshoot later, mogen we dan eindelijk proeven. We raken er niet over uitgepraat en de superlatieven vliegen over tafel. Hoe kan zoiets lekkers tegelijk zo gezond zijn.

Onderstaand pompoenpannenkoekenrecept krijgt van ons een tien!

Wat gaat erin?

  • de ingrediënten vind je met een enkele klik hiernaast op de foto’s in de fotocaroussel

Hoe maak je het klaar?

  • kook de pompoen gaar, snijd in grote stukken en verwijder het vruchtvlees
  • snijd daarna in kleine stukken en maal fijn in een foodprocessor
  • klop de eieren los en meng deze met de fijngemaakte pompoen
  • voeg vervolgens de kokosmelk toe
  • roer daarna de meel, kaneel, zout en suiker mee
  • anders dan bij gewone pannenkoeken, laat je dit beslag lekker dik
  • bak het beslag in de pan aan beide kanten mooi goudbruin van kleur (bij mij konden er drie rondjes in de pan)

Tip

Voor een nog zoetere smaak bak je de pannenkoeken in ghee.

Ook interessant