Zichtbaar met SEO

,

In het overzicht van Google

In het overzicht van Google

Het Seo gedeelte invullen onderaan de webpagina’s in het CMS van mijn website, vond ik eerder een noodzakelijk kwaad dan leuk. Ik liet het dan ook vaak oningevuld staan. Totdat ik me in Seo verdiepte en het leuk begon te vinden om wel die korte samenvatting van een artikel te maken. Want daar komt het kort gezegd op neer. In twee regels de essentie vertellen van wat je met je artikel wilt overbrengen en hoe je wilt dat het wordt weergeven in Google. Lukt die samenvatting nog niet, dan schuurt er nog iets in het artikel dat je wilt publiceren.

Vergelijk het invullen van het Seo gedeelte gemakshalve met het maken van een opstel op school. Zit het vol rode strepen, dan heb je nog wat te verbeteren. Krijg je een groene smiley, dan zit je op de goede weg.

Seo als virtuele onderwijzer

Toen ik die virtuele onderwijzer ging zien als iemand die mij de kneepjes van het vak wilde bijbrengen, begon ik er plezier in te krijgen om die smiley in het content managementsysteem op groen te krijgen. Ik zie sommige mensen al fronzen na het lezen van deze zin. Want Seo is toch geen invuloefening? Helemaal mee eens. De tekst die je schrijft is leading. Moet lezenwaardig en aantrekkelijk zijn om te lezen. Maar je wilt toch ook dat jouw artikel wordt gevonden? Leidt tot zichtbaarheid van jouw onderneming? Die virtuele onderwijzer is er dus echt voor jou.

Examenstress?

Voor degene die dachten dat Seo een simpele invuloefening was, zou er wat stress van kunnen krijgen. Maar als je voorbereid begint aan het schrijven van je artikel, is het invullen van het Seo gedeelte een fluitje van een cent. Een examen bereid je toch ook goed voor? Zo is het met Seo ook.

Voordat je dus begint met schrijven, denk je na over jouw redactieformule. Dat hoeft maar één keer goed. Heb je die eenmaal vastgesteld, dan volgt de tweede stap: het schrijven van een lezenswaardige tekst waar de klant wat aan heeft en leuk vindt om te lezen. Vervolgens maak je de tekst op, zoek je een verhalende foto erbij die jouw tekst versterkt en plaats je het met het CMS op je website. Waarna het Seo gedeelte volgt. Dat invullen gaat dan vanzelf. Net als een goed voorbereid examen.

Hulp bij invullen

Heb je hulp nodig bij het vaststellen van jouw redactieformule? Om daarna zelf jouw teksten te kunnen schrijven? Ik help je graag. Maar ook leer ik jou hoe je die groene smiley krijgt zodat jouw artikel ook zichtbaar in Google verschijnt.

Ook interessant