Samenwerken

,

Ieder z’n talent

Ieder z’n talent

Hoewel we met onze specifieke talenten verschillende rollen vervullen, is het soms best lastig tevreden te zijn met de plek die ons van nature het beste afgaat. Dit thema is prachtig uitgebeeld in de film A late quartet uit 2012. De leden van een strijkkwartet zijn na vele jaren goed op elkaar ingespeeld. Ieders talent draagt bij aan de ultieme performance van de groep. Het gaat mis wanneer er een gevoel van miskenning ontstaat bij degene die de tweede viool in het kwartet speelt. En hoewel dit personage in technisch opzicht wellicht uitstekend de eerste viool kan spelen, zou dat het samenspel van de musici toch niet ten goede komen.

Ieder z’n talent

Voor ons als redactie van Trinke.nl is dat ook herkenbaar. Waar de een meer op de voorgrond treedt, is de ander meer actief op de achtergrond. De een heeft als verbinder meer het klantcontact en houdt tijdens projecten de moed er bij alle betrokkenen in. Kan als verbeelder als geen ander ervoor zorgen dat de voorkant van het blogazine er attractief uitziet. De ander werkt als onderzoeker meer in diepte. Zorgt voor een gedegen aanpak, is als tekstschrijver sterker in het verwoorden en slijpt het verhaal net zo lang fijn tot het geheel klopt en de essentie ervan tot leven komt.

Elkaar versterken

Het is in deze samenstelling dat we elkaar versterken en iets tot stand kunnen brengen wat ons alleen niet zou lukken. De een doet niet onder voor de ander. Gek genoeg wringt het wel eens. Zouden we graag de rol van de ander willen, omdat die op dat moment belangrijker lijkt. Maar zouden we de rollen omdraaien, dan is het nog maar de vraag of dat net zo lekker werkt als dat het nu doet.

Vergelijkbare onderwerpen