Warm eten waar je maar wilt

,

#anders eten: food to go

Je bent on the move en dan zit lunchen of dineren bij kaarslicht er die dag even niet in. Dit zou op zich een reden kunnen zijn de maaltijd maar over te slaan of je te vergrijpen aan verleidelijke snacks en zoetwaren. Maar er is ook een prima alternatief, zo ontdekte ik onlangs met de thermopot.

Vroeg in de ochtend staat er al een voedzame maaltijd klaar voor onderweg. Ik kreeg die van mijn geliefde mee in een voedselcontainer van het gelijkluidende merk ‘Thermos’. Een stevige aluminium lunchbox waar ik best mee voor de dag durf te komen. Zoals de website pretendeert, kun je er immers na vijf uur nog steeds een warme maaltijd uit halen. We onderwerpen deze belofte aan een persoonlijke test.

Praktisch

Warm eten waar en wanneer je maar wilt. Ja, dan zie ik mogelijkheden. Ideaal bijvoorbeeld voor een dagje rondtrekken in de natuur. Maar natuurlijk ook voor een prima maaltijd op het werk of onderweg naar de klant.

De thermopot is zowel stijlvol als robuust vormgegeven. Het isolerende binnenwerk laat zich afsluiten door een gemakkelijk passende draaidop. Daaroverheen zit nog een afdekkende draaidop die je ook als kleine eetnap zou kunnen gebruiken. Een praktisch design dat je, door zijn afmeting en gewicht, makkelijk onder je arm steekt of in een kleine tas of rugzak meeneemt.

Houdbaarheid

Tussen het vullen van de thermopot en het nuttigen van de maaltijd zat zes uur tijdverschil. Hiermee was het gerecht wel wat afgekoeld, tot lauwwarm zou je kunnen zeggen. Dit is dus wel zo’n beetje de maximale bewaartijd. Om van een warme prak verzekerd te zijn, is het dus aan te bevelen niet te lang te wachten.

Gebruiksgemak

Compact en handzaam als hij is, biedt de thermospot wel een wat kleine opening aan de bovenkant. Het rechtstreeks uit de kan lepelen wordt hierdoor bemoeilijkt. Het eten eruit scheppen en op een bord plaatsen zou de maaltijd daarom meer eer aandoen. Maar ook hierbij is het even opletten. Wanneer je de thermospot omkeert en er met een vork of lepel in gaat poeren, kan er zomaar spontaan een bonk samengeklonterde rijst of een paar ontsnappende bonen naast je bord belanden. Goed mikken dus. Beslist een uitdaging, mocht je nog gebruik willen maken van de afdekdop annex eetnap.

Conclusie

+ Compacte lichtgewicht container voor onderweg
+ Mooi in uiterlijk, sterk in eenvoud en functionaliteit, kan tegen een stootje
+ Ruim voldoende voor één maaltijd per persoon
– Niet geschikt voor langere bewaartijden langer dan 5 uur (eten wordt lauwwarm)
– Gerechten zijn wat lastig uit de opening te scheppen
– Prijs is ietwat aan de hoge kant
– Kan niet in de vaatwasser

Bekijk de recepten op deze website voor inspiratie.

Blog geschreven door Wolter

Ook interessant