Trinke

Al heel wat keren ben ik opnieuw begonnen. In een nieuwe omgeving na een verhuizing, als zelfstandig professional, aan een nieuwe werkopdracht of met een vitalere manier van leven. 

In een aantal gevallen gaat de verandering vanzelf, maar ook zijn er momenten dat er de nodige hobbels mogen worden genomen. Dan is het even zoeken naar de nieuwe weg. M’n ervaring is dat elke verandering weer nieuwe inzichten oplevert en het leven een richting opgaat die het ook op mag gaan.

Het leverde mij een gereedschapskist aan ervaring en opleidingen op waarmee ik op geheel eigenwijze een manier vond om mensen, concreet en praktisch, een volgende stap naar hun ideale levensstijl te laten zetten.

Hieronder laat ik je kennismaken met hoe opnieuw beginnen makkelijker wordt.

Beelddenken

‘Een eerste beweging begint met een verbeelding’

Als kind vond ik het heerlijk om plaatjes uit tijdschriften te scheuren. Daarmee maakte ik reisverslagen, themaboekjes of eigen magazines. Er is in m’n leven menig tijdschrift door m’n handen gegaan. En nog steeds. Nu zet ik beelden in om aan het begin van het jaar mijn wensen en plannen mee uit te drukken. Persoonlijk, maar ook professioneel. Ik krijg daarmee letterlijk een kijkje in de toekomst. Het helpt me gedurende het jaar niet te twijfelen aan situaties die zich voordoen. Want ik weet met het gewenste beeld in m’n vizier, dat m’n wensen altijd uitkomen, ook al lijkt het pad ernaartoe soms heel anders te lopen dan ik zelf voor ogen had.

Jij kunt deze zogenaamde vision boards ook inzetten. Door in beeld uitdrukking te geven aan jouw ideale levensstijl of gewenste (bedrijfs)toekomst. Of je hebt jouw ideaal al gevonden en wilt die uitdrukken in fotomateriaal? Ik maak bedrijfsfotoreportages die jouw verhaal uitdrukken, oftewel laten zien wie je bent en wat je doet.

Scenariodenken

‘Meer grip op iedere volgende stap’

Iets waar ik vroeger goed in was, was negatieve scenario’s bedenken. Met 10 mogelijke scenario’s over hoe iets zou kunnen aflopen, hield ik mezelf ’s nachts uren wakker. Het heeft me uiteindelijk een burn-out bezorgd. Natuurlijk kwam dat niet alleen daarvan. Oorzaak was ook dat ik werk deed waarvan ik niet of nauwelijks van in m’n element raakte. Gelukkig heb ik geleerd deze negatieve scenario’s om te denken naar positieve en van het werk wat minder leuk was, heb ik juist weer veel ervaring opgedaan. M’n hoofd is inmiddels een stuk rustiger.

Voor jou zet ik dit positieve scenariodenken in bij het zetten van een stap in de richting die jij op wilt. We delen jouw ideaal op in stukjes, beginnen vooraan met ‘waarom’ je jouw ideale levensstijl, project of idee zo graag wilt realiseren en bekijken daarna de ‘hoe’ en de ‘wat’ in die stappen. Stap voor stap kom je met behulp van een stappenplan tot jouw gewenste levensstijl of creatie van jouw idee.

Opruimen en verhuizen

‘Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd’

Het spannende van verhuizen vind ik dat er een beweging mee wordt ingezet. Een andere omgeving zet bij mij vaak aan tot een nieuwe denkrichting, werk, netwerk en vrienden. Nieuwe beelden en mensen inspireren me in het werk dat ik doe. Maar het heeft me ook nog wat anders gegeven. Een opgeruimd huis en veel leren loslaten. En dat betekende voor mij een nog opgeruimder hoofd en ruimte voor nieuwe inspiratie.

Omdat ik inmiddels een ster ben in inpakken en het hierboven vermelde scenariodenken me hielp om onze talloze verhuizingen op rolletjes te laten lopen, heb ik inmiddels klanten die van deze expertise gebruik maken. Naast dat er bij en verhuizing veel bij komt kijken in fysieke zin, mag ook het nodige mentaal en emotioneel worden losgelaten. Het is nog niet zo makkelijk om spullen en de plek waar je jaren hebt gewoond, los te laten en onwetend te zijn over hoe de toekomst wordt. Het zijn lagen waar ik graag in opereer en ook jou praktisch in begeleid. Mijn motto is: ‘elke stap, leidt tot weer iets mooiers’. Nu ik hier m’n ei in kwijt kan, hoef ik voorlopig dan zelf ook niet meer weg van onze mooie plek op de Veluwe.

Vitaliseren

‘Lekker in je vel met voeding en beweging die bij je past’

Zes jaar geleden besloot ik een nieuw pad in te slaan wat voeding betrof. Ik voelde me niet in m’n element met de voeding die ik tot me nam. In 2017 met het volgen van een opleiding in Ayurvedische voeding begreep ik pas echt waarom. Nu ik eet wat bij mij als type mens past, voel ik me een stuk vitaler.

Toen ik eenmaal in de flow zat van goed eten en bewegen, wilde ik daar alleen nog maar meer van doen. Het werkt zelfs verslavend, merk ik. Bijna dagelijks start ik de dag met Do-In Yoga-oefeningen of volg ik lessen buiten de deur. Hetzelfde geldt voor een gezonde maaltijd.

Met deze opgedane kennis en ervaring begeleid ik ook jou naar een vitalere levensstijl.

Mijmeren 

‘Even afstand nemen’

Nog iets wat ik als kind eindeloos kon doen, was uren aan de rand van de paardenweide zitten mijmeren. Iets waar ik tegenwoordig wat minder aan toe kom, althans niet meer in deze vorm. Wel trek ik vrijwel dagelijks met m’n paardjes het bos in om even afstand te nemen van de computer, mensen en andere dingen, die de nodige prikkels geven. Of scharrel ik in de moestuin rond. Om me weer op te laden en met nieuwe ideeën voor bijvoorbeeld een blogartikel terug te komen.

Dit gun ik iedereen en daarom is er VeluwsePlek. Dé plek om even afstand te nemen en een eerste stap naar een nieuw begin te zetten. Van de nodige ontspanning te genieten en weer nieuwe inspiratie op te doen. Even weg uit je dagelijkse omgeving, midden tussen bos en hei.

Zoek je in tijden van verandering iemand die jou in alle aspecten ondersteunt?

Ook jouw nieuwe start manage ik van A tot Z. Verbeelden, meedenken, motiveren, plannen, budgetteren, regelen en coördineren. Ik zorg ervoor dat we de voortgang, de rust en de moed erin houden gedurende het gehele project.

Kortom: wanneer je voor een verandering staat en deze met plezier, overzicht en richting wilt aangaan. Schakel dan mijn ervaring en deskundigheid in voor een volgende stap.