Over Trinke

Word je ook zo enthousiast van mensen die helemaal in hun element zijn? Een blij gezicht, een authentiek verhaal, een vitale uitstraling. Het werkt op mij altijd aanstekelijk. Ik heb m’n missie er daarom van gemaakt om meer mensen in hun element te helpen. 

Met een gereedschapskist aan ervaring en opleidingen heb ik op geheel eigenwijze een manier gevonden om mensen te begeleiden en hún plek in deze maatschappij te vinden. Hieronder laat ik je alvast kennis maken met een aantal van deze tools. Deze tools heb ik verwerkt in een divers programma en bestaat uit bouwstenen waarmee ik ook jou meer in je element help. Maar net wat er nodig is om die volgende stap te zetten, fysiek, maar ook mentaal en maatschappelijk.

Leuk om steeds meer te ontdekken, zowel bij mezelf als bij anderen, dat de dingen die je natuurlijk afgaan, leiden tot werk. Werk wordt dan bijna je hobby en andersom. Benieuwd of jij dit ook zo ervaart.

Beelddenken

‘Wil je ook een kijkje in de toekomst?’

Als kind vond ik het heerlijk om plaatjes uit tijdschriften te scheuren. Daarmee maakte ik reisverslagen, themaboekjes of eigen magazines. Er is in m’n leven menig tijdschrift door m’n handen gegaan. En nog steeds. Nu zet ik beelden in om aan het begin van het jaar mijn wensen mee uit te drukken. Persoonlijk, maar ook professioneel. Ik krijg daarmee letterlijk een kijkje in de toekomst. Het helpt me gedurende het jaar niet te twijfelen aan situaties die zich voordoen. Want ik weet met het gewenste beeld in m’n vizier, dat m’n wensen toch wel uitkomen, ook al lijkt het pad ernaartoe soms heel anders te lopen dan ik zelf voor ogen had.

Professioneel ben ik deze zogenaamde vision boards ook gaan inzetten. Door mood boards te maken voor klanten om uitdrukking te geven aan wat de essentie is van wat ze doen en hoe ze dat aan de buitenwereld kunnen laten zien. Of ik laat mensen, in welke rol dan ook, zelf hun gewenste (bedrijfs)toekomst uitbeelden. En mijn beelddenken komt van pas tijdens het maken van illustraties en het maken van bedrijfsfotoreportages.

Mijmeren 

‘Herstellen van indrukken en prikkels?’

Nog iets wat ik als kind eindeloos kon doen en waar ik mee in m’n element kwam, was uren aan de rand van de paardenweide zitten mijmeren. Iets waar ik tegenwoordig wat minder aan toe kom, althans niet meer in deze vorm. Wel trek ik dagelijks met m’n paardjes het bos in om even afstand te nemen van de computer, mensen en andere dingen, die de nodige prikkels geven. Om me weer op te laden en met nieuwe ideeën voor bijvoorbeeld een blogartikel terug te komen.

Dit gun ik iedereen en heb daarom ook VeluwsePlek in het leven geroepen om mensen, naast het volgen van een programma, ook vooral inspiratie en ontspanning te bieden.

Scenariodenken

‘Meer grip op iedere volgende stap’

Iets waar ik vroeger goed in was, was negatieve scenario’s bedenken. Met 10 mogelijke scenario’s over hoe iets zou kunnen aflopen, hield ik mezelf ’s nachts uren wakker. Het heeft me uiteindelijk een burn-out bezorgd. Natuurlijk kwam dat niet alleen daarvan. Oorzaak was ook dat ik werk deed waarvan ik niet of nauwelijks van in m’n element raakte. Gelukkig heb ik geleerd deze negatieve scenario’s om te denken naar positieve en van het werk wat minder leuk was, heb ik juist weer veel geleerd. M’n hoofd is inmiddels een stuk rustiger.

Voor klanten zet ik dit scenariodenken inmiddels in bij het zetten van een volgende stap. Ik deel een communicatieproject op in stukjes, begin altijd vooraan met ‘waarom’ en daal dan pas af haar ‘hoe’ en ‘wat’. Want stap voor stap kom je juist naar grote idealen.

Verhuizen

‘Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd’

Verhuizen denk je nu vast? Raak je daarvan in je element? Ja toch wel. Het spannende van verhuizen is een beweging die ermee wordt ingezet. Een andere omgeving zet bij mij vaak aan tot een nieuwe denkrichting, werk, netwerk en vrienden. Nieuwe beelden en mensen inspireren me in het werk dat ik doe. Maar het heeft me ook nog wat anders gegeven. Een opgeruimd huis en veel leren loslaten. En dat betekende voor mij een nog opgeruimder hoofd en ruimte voor nieuwe inspiratie.

Omdat ik inmiddels een ster ben in inpakken en het hierboven vermelde scenariodenken me hielp om onze verhuizingen op rolletjes te laten lopen, heb ik inmiddels klanten die van deze expertise gebruik maken. En ik moet zeggen, dat ik van deze opdrachten heel blij word. Waarom? Omdat er naast, dat er veel bij komt kijken in fysieke zin, het nodige mentaal en emotioneel mag worden losgelaten. Het is nog niet zo makkelijk om spullen en de plek waar je jaren hebt gewoond, los te laten en onwetend te zijn over hoe de toekomst wordt. Het zijn lagen waar ik graag in opereer en mensen praktisch in begeleid. Nu ik hier m’n ei in kwijt kan, hoef ik voorlopig dan zelf ook niet meer weg van onze mooie plek op de Veluwe.

Samenwerken

‘Doordacht een volgende stap’

Zolang wij elkaar kennen werken we al samen. Mijn partner Wolter ken ik uit mijn tijd als communicatie-adviseur en projectleider bij KPMG Meijburg & Co, belastingadviseurs. Waar ik graag de grote lijnen in de gaten houd en een persoon of een project van A naar B begeleid, weet Wolter met klanten net even dat stapje verder te zetten. Voor een doordachte en duurzame stap. Hij heeft een haarfijn gevoel voor onuitgesproken zaken en weet de essentie van een verhaal dan ook boven tafel te halen. Soms roept dat weerstand op, want mensen willen niet altijd de diepte in, maar daar ligt volgens ons nu juist het verhaal wat er vertelt moet worden. Aan mij, bij een dergelijk ‘protest’, de schone taak om uit te leggen dat dat precies nodig is om echt die volgende stap te zetten en de moed er in te houden.

In onze vrije tijd fotograferen we graag samen in de natuur en werken we daar weer omgekeerd. Wolter fotografeert graag het landschap en ik de details.

Vitaliseren

‘Lekker in je vel met voeding en beweging die bij je past’

Zeven ochtenden per week start ik met m’n yoga-oefeningen of volg ik lessen buiten de deur. Hetzelfde geldt voor een gezonde maaltijd. Daar begin ik de dag mee. Toen ik eenmaal in de flow zat van goed eten en bewegen, wilde ik daar alleen nog maar meer van doen. Het werkt zelfs verslavend, merk ik.

Vijf jaar geleden besloot ik een nieuw pad in te slaan wat voeding betrof. Ik voelde me niet in m’n element met de voeding die ik tot me nam. Vorig jaar met het volgen van een opleiding in Ayurvedische voeding begreep ik pas echt waarom. Nu ik eet wat bij mij als type mens past, voel ik me een stuk vitaler. En van vitaal zijn, raak ik in m’n element. Deze opgedane kennis en ervaring geef ik graag weer door aan klanten met het programma ‘In je element’.

Wil je me persoonlijk ontmoeten? Leuk!