Tips bij start webwinkeltje

Weleens overwogen een webwinkeltje te beginnen? Vorige week heb ik er een geopend en deel graag mijn ervaringen in dit blog. Misschien heb je er ook wat aan of je nog tips voor mij. Leuk als je die bij reacties onderaan dit blog achterlaat.

Kant-en-klaar pakket

Een groot voordeel was dat het hostingsbedrijf van mijn website al een kant-en klaarpakket voor een webshop aanbood. Voor een relatief klein bedrag per maand lift ik mee op de innovaties die de afgelopen jaren in webshops zijn doorgevoerd.

Productindeling

Voordat ik mijn PDF-receptenboekjes online zette, heb ik eerst goed nagedacht over de indeling van m'n winkeltje. Welke producten ga ik aanbieden en zijn ze onder te verdelen in categorieën? Je begint vaak met een paar producten, maar dat worden er in de loop van de tijd natuurlijk meer en dan wil je later niet alle links naar je producten weer moeten veranderen.

Prijs

Over de prijs heb ik wat langer nagedacht. Ik wilde de prijs aan de ene kant laagdrempelig houden, maar aan de andere kant waren er ook de kosten voor de transacties waarmee ik in de productprijs rekening had te houden. Mollie berekend €0,29 cent per transactie. De btw op mijn producten is 9%. De kosten om mijn boekjes via een link volledig geautomatiseerd te versturen en te kunnen laten downloaden door de klant, zijn €1 euro per transactie. Daarom verstuur ik de boekjes eerst nog even handmatig per email.

Tone of voice

Het meeste werk zat hem in de communicatie. Los van de intro en outro teksten in de receptenbboekjes, is er nagedacht over de tone of voice voor webtekst, de tekst per product en social media teksten. Oh en niet te vergeten het bedankmailtje, tekst voor bij de factuur, logo's in verzendbevestiging en de pagina van de bank.

 

Een leuke en leerzame ervaring. En als je webshop eenmaal goed staat, bouw je makkelijk door. Ik ben de volgende boekjes alweer aan het schrijven.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.