Een consistent verhaal

met een redactieformule

Zit je als ondernemer wel eens verlegen om content? Weet je even niet meer waar het volgende bericht of blog over moet gaan voor jouw social media of website? En plaats je uit gemak maar drie keer hetzelfde bericht op Facebook, Instagram of LinkedIn omdat je even niet weet hoe je daar in kan differentiëren? Hoe fijn is het dan om voor de komende maanden wel voldoende content ideeën te hebben: een content kalender vol leuke, inspirerende en lezenswaardige onderwerpen om berichten over te schrijven.

Als zzp-er werk je vaak alleen en heb je niet iedere dag een collega in de buurt waar je even mee kunt sparren. Mee af kunt stemmen wat je vandaag nu weer op je social media kanalen of website post. Een bericht dat ergens over gaat, jouw visie uitdraagt, jouw ondernemersverhaal vertelt en laat zien hoe klanten jouw diensten en/of producten beleven.

Content met een redactieformule

Bij het plaatsen van een bericht is het iedere keer weer van belang wat je met het bericht wilt bereiken. Wat is het thema en welke doelgroep wil je aanspreken? Wat wil je uitstralen? Deze richtlijnen leg je vast in een redactionele formule. Zo’n formule is niet alleen handig voor het opzetten van een magazine, maar ook handig als basis voor je social media. Deze redactie formule zorgt namelijk voor content die consistent is en altijd hetzelfde verhaal uitdraagt. En dat draagt bij aan herkenbaarheid bij jouw lezers en volgers.

Ik help ik je bij het vaststellen van:

  • het centrale onderwerp en de belangrijkste thema’s waarover je wilt vertellen
  • de doelstellingen die je wilt bereiken met de kanalen waarop je publiceert
  • jouw lezerspubliek: voor wie maak je de content?
  • de tone of voice van jouw berichten: op welke manier spreek je je doelgroep aan en vanuit welk archetype?
  • de look & feel die je wilt uitstralen

Want voorbereid beginnen, is het halve werk.

Brainstormen: online of @ VeluwsePlek

Voor 1 of 2 uur per brainstormsessie ben ik ‘jouw collega’.

  • Stellen we samen aan de hand van leuke opdrachtjes jouw redactionele formule vast
  • Vormen we daarna een redactie voor het bedenken van onderwerpen om over te schrijven.

Online via Microsoft Teams of Facetime of een ander programma waarmee we kunnen beeldbellen. Of als je liever in levende lijve spart, ontmoeten we elkaar @ VeluwsePlek tussen bos en hei. Een heerlijke plek met uitzicht over de weilanden die uitnodigt tot creativiteit. Onder het genot van een kop thee of koffie met zelfgemaakte lekkers.

Jouw investering

Voor € 75,- per uur online of live @ VeluwsePlek huur je me in als collega. Ook kun je een strippenkaart van 5 keer afnemen voor € 295,-. Daarmee heb je 1 sessie gratis. Een strippenkaart van 10 keer voor € 595,- kan ook. Daarmee heb je 2 sessies gratis.

Deze strippenkaarten zijn een jaar geldig. Je bepaalt dus zelf wanneer je een sparringsessie afspreekt en hoeveel uur per keer. Van een uur online tot een dagdeel @ VeluwsePlek.

De redactieformule krijg je online en afgedrukt thuisgestuurd. Een handig overzicht om tijdens het schrijven van content erbij te leggen. 

Handige extra’s voor nog meer zichtbaarheid

  • Wil je foto’s laten maken of zelf leren fotograferen om jouw berichten van mooie foto’s te voorzien? Bekijk dan mijn aanbod op de pagina fotografie
  • En wil je hulp bij het invullen van het Seo gedeelte in het CMS van je website, ook dat vullen we met elkaar in. Kijken we ook meteen naar de opbouw van je teksten.

♥ Ja, ik wil graag online vrijblijvend kennismaken om te bespreken welke aanpak voor mij het beste werkt.