Overzicht en rust in je hoofd en huis


Wanorde in je huis, op kantoor, in je spullen, je tijd, je computer en je taken kan een effect hebben op je gemoedstoestand. Rommel in je huis leidt af en malende gedachten kunnen leiden tot stress. Overzicht aanbrengen in je gedachten, tijd en je spullen, zorgt niet alleen voor rust in je hoofd en huis, maar ook voor meer ademruimte en veerkracht. Er ontstaat weer ruimte voor nieuwe ideeën en creatieve gedachten en het maken van weloverwogen keuzes. Als ervaren organizer help ik je bij het ordenen van de gedachten in je hoofd of de spullen in je huis. Of je nu voor een verhuizing of emigratie staat, bruist van de ideeën maar niet weet hoe je deze moet realiseren, of je werk of studie uitstelt omdat je het overzicht kwijt bent.

De countdown naar het examen van Benthe

In de wereld van een HAVO-5 leerling lijkt de tijd heel snel te gaan als het examen nadert. Als je 16 bent en je staat voor dit belangrijke moment, kan het voelen alsof alles te veel is. je haakt dan al af in je hoofd voordat je überhaupt begonnen bent. Onlangs had ik een gesprek met een leerling die behoorlijk onder de druk stond van haar examens.

Lees meer »

Hoe Laura met zin aan haar studie begon

Laura had na haar havo eindexamen een tussenjaar genomen. Even op adem komen na 5 jaar hard werken. Halverwege haar studiejaar wilde ze toch al wel vast over haar vervolgstappen nadenken en nam deel aan een van mijn programma's 'Studiezin in 3 stappen'. Waar is ze, na een jaar, terecht gekomen? En hoe hebben deze drie stappen haar geholpen bij het maken van een studiekeuze? Een aantal vragen. 

Lees meer »

Hoe Lieke meer ruimte kreeg door kleiner te gaan wonen

Ruim 40 jaar woonde Lieke in een vrijstaande huis met een flinke tuin en dito garage. Onlangs verhuisde ze met haar partner naar een appartement. Een grote verandering waarbij veel praktische zaken te regelen vielen. Maar ook een moment van afscheid nemen van een dierbare plek. Inmiddels heeft ze haar draai gevonden op haar nieuwe plek. 

Lees meer »

Van rommelige chaos naar zen-tempel bij Lotte

Laatst hielp ik Lotte, een gezellige dame met een interieur dat meer weg had van een doolhof dan een oase van rust. We hebben samen de boel flink opgeschud en nu straalt haar leefomgeving kalmte uit. Lotte, die zelf wel een opgeruimd karakter heeft maar nooit veel nadacht over haar spulletjes, had het punt bereikt waarop ze haar favoriete sieraad niet meer kon vinden tussen bergen ongebruikte spullen. Dit was de aanleiding om advies te vragen.

Lees meer »

Samen brengen we je wensen in kaart en ontwikkelen we een stapsgewijze aanpak, zodat je met vertrouwen aan de slag kunt. Ik ondersteun je niet alleen bij het opstellen van een plan, maar ook bij de uitvoering ervan. Ervaringen van mensen die je voorgingen in het hebben van meer overzicht, lees je op deze pagina. 

Ervaar de ruimte die komt met een georganiseerd hoofd en huis.