Hoe vind je je spullen makkelijk terug na een verhuizing?

Al je spullen staan voor 90% netjes in dozen ingepakt. Klaar voor de verhuizing. Maar op de laatste dag voor je gaat verhuizen zul je merken dat er toch nog items zijn die je nergens kwijt kan. Niet echt bij een categorie horen waar je zo goed je selectie mee begon. Je stopt ze maar ergens bij en denkt: 'dat onthoud ik wel'. Maar er is zo veel te onthouden. Hierbij een aantal tips

Tip 1

Schrijf op een apart label op de verhuisdoos wat er in zit. Plak deze op de voorkant van de doos en niet op de bovenkant. Dozen worden namelijk op elkaar gestapeld en wanneer je begint met uitpakken zie je niet wat er in de dozen onderaan zit. Laat ruimte op het label voor die laatste spulletjes die je bij die halflege doos inpakt en noteer ze op het label van die betreffende doos. 

Tip 2

Maak op papier een overzicht van de kamers in je nieuwe huis. Of maak van iedere kamer een foto. Geef iedere kamer een nummer. Van te voren bepaal je welke spullen je waar wilt hebben staan of opbergen. Het nummer van de kamer waar de doos of een meubelstuk naar toe moet, schrijf je op de doos of plak je er met een etiket op. 

Tip 3

Zorg ervoor dat in het nieuwe huis op ieder kamerdeur het nummer hangt. Stuur bijvoorbeeld iemand vooruit op de dag van de verhuizing om dat te doen. Maak eventueel een plattegrondje voor de verhuizers en spreek dat van te voren met ze door.

Tip 4

Houd op de laatste dag altijd een paar lege dozen, inpakpapier, tape en labels bij de hand. Je zult zien dat er altijd nog loslopende spullen opduiken. Deze kun je dan nog opbergen in dozen en ook nog van labels voorzien. Het verhuisteam heeft liever alles in dozen dan in losse tasjes.

Tip 5

Een aantal spullen pak je als allerlaatste in en neem je zelf mee in de auto naar je nieuwe adres. Want deze spullen heb je tot het laatste moment nog nodig in je oude woning, maar straks ook meteen in je nieuwe woning. Denk aan:

  • Tape, pennen, labels, inpakpapier
  • Opladers van telefoon, tablet, laptop
  • Bankpaslezer
  • Koffiezetapparaat, thermoskannen voor thee en koffie, wegwerpbekertjes, lepeltjes, koffie, theezakjes, suiker, melk en lekkers voor de thee of koffie
  • Schoonmaakmiddelen en -doeken en stofzuiger zodat je de woning nog kunt schoonmaken nadat je spullen verhuisd zijn
  • Reparatiemateriaal om gaten in de muur te dichten
  • Toiletpapier
  • Toiletspullen, een paar handdoeken, wat kleren voor de eerste dag
  • Doe vast in je handtas de fooi in separate envelopjes voor de verhuizers. Vraag van te voren hoe groot het verhuisteam is. 

 

Oh en nog even deze. Past niet helemaal in het rijtje, maar ik heb te vaak gezien dat het hiermee op het laatste moment fout gaat. Laat schilderijen en andere kunstwerken altijd hangen en laat je niet verleiden om ze alvast op de grond te zetten om maar wat te doen te hebben op de laatste dag. Kunstwerken en lijsten worden door de verhuizers van de muur gehaald en met zorg ingepakt. Mocht er onverhoopt dan toch iets mis mee gaan, zij zijn daarvoor verzekerd, jij niet. 

 

Iemand nodig om je te helpen, neem dan contact met me op, zodat jij met vertrouwen en zin begint aan je verhuizing.