Tips

Krijg alvast zin in jouw nieuwe begin met deze tips. 

Special: 'op reis met jezelf in een beeldboek'

Met de talenten die we hebben, kunnen we een positieve maatschappelijke bijdrage leveren. In iedereen schuilt wel een talent, maar kunnen dat soms net niet helemaal ‘pakken’. Hoe krijg je meer zicht op wat je energie geeft, waar je je prettig bij voelt en wat je goed kunt? In dat waar je voor opstaat 's ochtends, van nature bij je past en je impact mee hebt?

Lees meer »

Goede voornemens volhouden

Heb jij goede voornemens voor 2023? Traditioneel nemen we ons voor een aantal dingen toch echt anders te doen in een nieuwe jaar. Bijzonder hoe we 1 januari er als datum aan koppelen. De eerste van de eerste maand voelt waarschijnlijk toch echt als een nieuw begin.

Lees meer »

Waarom zou ik me voorbereiden?

Je staat op het punt aan iets nieuws te beginnen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Vaak hoor ik mensen zeggen: 'Ik begin gewoon, want met praten kom je er niet. Ik ga het doen, lekker spontaan in wat het moment me ingeeft. Bovendien weet ik wel wat ik wil en kan.'

Lees meer »

Ik zie het voor me. Jij ook?

Veel atleten, dansers en andere topsporters bereiden zich mentaal op hun prestaties voor. Door zich voor te stellen hoe zij die wedstrijd, race of dat optreden op hun manier willen uitvoeren zijn ze beter in staat het gewenste effect te bereiken en de ‘flow’ te pakken op het moment dat ze fysiek in actie komen.

Lees meer »

Zin in koken, hoe krijg je dat voor elkaar?

Koken was iets wat ik er altijd tussen de bedrijven door een beetje bij deed. Met de vraag ‘wat zal ik vandaag nou weer eens maken’ zette ik me er wel toe, maar echt van harte ging dat zelden. En uitgebreid koken vond ik al helemaal gedoe.

Lees meer »

Help welke studie moet ik kiezen?

Je volgt een studie waarvan je weet dat die helemaal bij je past. Eerst wist je nog niet precies wat je moest kiezen, maar je bereidde je goed voor op het maken van deze studiekeuze. Op een leuke manier maakte je kennis met jouw interesses. Zo kon je eenvoudiger zoeken naar boeiende opleidingen die hierbij aansluiten. En na het bezoeken van een aantal open dagen heb je vol overtuiging je studiekeuze gemaakt en zit je helemaal op je plek. 

Lees meer »

7 tips om je op je studiekeuze voor te bereiden

Ga je naar het examenjaar op school of heb je een tussenjaar om na te denken over een vervolgstudie? Grote kans dat je nu al om je heen kijkt naar een geschikte studierichting. Sommige jongeren weten precies welke studiekeuze ze gaan maken. Voor anderen is dat minder makkelijk.

Lees meer »

Hoe kies jij een studie?

Hoe kies jij? Als je een studierichting gaat kiezen met een goede baangarantie, ben je natuurlijk slim bezig. Tenminste, als je ook zeker weet dat je daar echt zin in hebt en je over voldoende aanleg beschikt om dat werk te kunnen doen. Maar stel dat je hart vooral bij muziek ligt en je overweegt voor de zekerheid toch maar een opleiding met wat meer ‘economisch perfectief’? Misschien is het dan goed om hier toch nog eens over rustig na te denken.

Lees meer »

Met weinig bagage op reis. Hoe doe je dat?

Neem jij op reis altijd te veel mee en gaat je koffer maar met moeite dicht? En als je weer terug bent besef je dat je de helft van de spullen niet eens hebt gebruikt. Ondertussen heb je wel een toeslag moeten betalen voor een te zware koffer. En is het slepen van een zware koffer is nog vermoeiend ook.

Lees meer »

Een blije kledingkast

Een overzichtelijke kledingkast waar alles luchtig naast elkaar hangt, een lade die nog 10% ruimte over heeft in plaats van 110% vol zit en uitpuilt. 10 sets die je het liefst draagt in de kleuren die bij jouw type passen. En zo kan combineren dat je een maand lang er elke dag net even anders uitziet. Hoe krijg je dit voor elkaar? Maak alvast een begin met deze 8 tips. 

Lees meer »