3 redenen om op te ruimen

Stel jij je opruim acties maar steeds uit? Zie je het nut er niet van in? Opruimen brengt meer dan alleen een nette kast. Lees hieronder wat opruimen je oplevert. 

 

Je vindt je spullen makkelijker terug

Vaak kom je tijdens het opruimen ineens weer spullen tegen waarvan je alweer was vergeten dat je ze überhaupt had. Door je huis op te ruimen ben je nooit meer iets kwijt en weet je wat je allemaal hebt. Dat scheelt in de portemonnee.

Opruimen bespaart tijd en energie

Als je je huis en keer goed opruimt, hoef je daarna het alleen nog maar bij te houden. Dat scheelt je per week dus heel wat opruimtijd. Schoonmaken van je huis na de opruimactie is ook nog eens makkelijker en kost ook minder tijd en energie. Je hebt dus meer tijd over voor dingen waar je graag mee bezig bent. Bovendien ben je productiever in een opgeruimde omgeving.  

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Je leest toch wel eens: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Als je je huis opruimt, merk je al snel dat het rustiger in huis wordt. Er liggen minder spullen in je kamer die je afleiden en komt hierdoor meer tot rust. Tegelijk ruim je tijdens het opruimen ook je gedachtes op. Je neemt afscheid van spullen waardoor je in je hoofd ook bepaalde fases in je leven afsluit. Je krijgt er dus niet alleen meer rust en ruimte in je huis voor terug, maar ook in je hoofd.

Wil je ook aan de slag met opruimen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of lukt het je maar niet je huis echt opgeruimd te krijgen? Als opruimcoach help ik je op weg met mijn programma ‘Opruimen in 3 stappen’.