Zin in koken, hoe krijg je dat voor elkaar?

Koken was iets wat ik er altijd tussen de bedrijven door een beetje bij deed. Met de vraag ‘wat zal ik vandaag nou weer eens maken’ zette ik me er wel toe, maar echt van harte ging dat zelden. En uitgebreid koken vond ik al helemaal gedoe.

Ik ben me meer voor voeding gaan interesseren toen ik merkte dat uitgebalanceerde maaltijden konden bijdragen aan mijn vitaliteit en een algeheel gevoel van welzijn. Omdat ik wel graag in een handomdraai een voedzame en gezonde maaltijd op tafel wil zetten, ben ik tot een werkwijze gekomen die ik ‘praktisch, eenvoudig en efficiënt koken’ noem. Inmiddels vind ik koken ook leuk om te doen.

Overzichtelijk aan de slag

Maar hoe maak je een gerecht praktisch, eenvoudig en efficiënt klaar? Het draait vooral om vooruitdenken en dat je een aantal basisingrediënten al in huis hebt. Denk hierbij aan een vast aantal kruiden, basis bakproducten en ‘dragers’ als groentepasta's, rijst, gierst, couscous, peulvruchten en linzen. Vul deze basis set regelmatig aan zodat je nooit misgrijpt en je daar dagelijks de vruchten van plukt. 

Handige PDF-Receptenboekjes

Omdat ik graag anderen help een andere koers te varen, heb ik een webwinkeltje opgezet met receptenboekjes. Met behulp van deze boekjes maak je net even anders je gerechten klaar dan je wellicht bent gewend. En met een overzichtelijke boodschappen- en kruidenlijst krijg je vanzelf zin in koken:

  • 7 recepten per boekje rondom één thema
  • Weten wat je eet vandaag
  • Met makkelijk klaar te maken vegetarische en plantaardige gerechten
  • Met veel smaak door kruiden en een overzichtelijke kruidenlijst. 
  • In een oogopslag zien wat je nodig hebt met een handige boodschappenlijst. 

 

Check ook mijn andere website 'Koken zoals Trinke' voor de eerste inspiratie.