Praktisch ingericht na visualisatie

,

Het verhaal van een homestead

Tussen de fotoshoots door, besteed ik mijn aandacht aan diverse projecten in en rondom het huis. Vroeger werd je in zo’n situatie ietwat denigrerend huisvrouw genoemd. Iemand die zorgde voor het huishouden, kookte, de kinderen opvoedde en allerhande klusjes deed. Maar die term huisvrouw doet een tekort aan mijn scala van werkzaamheden aan huis. Ook omdat ik vind dat het werk van een vrouw aan huis veel overeenkomsten heeft met de functie van een homestead manager.

Na enige discussie thuis aan tafel komen we uit op een ietwat mooiere omschrijving voor mijn noeste arbeid aan huis: de homestead manager. Ik start meteen een onderzoek op internet om te zien of die omschrijving al bestaat.

Homesteadmanager

Google komt bovenaan in de zoekresultaten met ’de homesteadmanager’ waarmee een softwarepakket wordt aangeduid voor het managen van vee aan huis. Er is zelfs een app waarmee je je management daaromtrent kan plannen. Op een volgende webpagina stuit ik op een engelstalige definitie die meer mijn aandacht vasthoudt. ‘You don’t need land or livestock to be a homesteader’. Ik lees geïnteresseerd verder en kom de volgende omschrijving tegen: ‘a modern homesteader is anyone working to provide the best food possible for themselves and their families… no matter the scale’. Die uitleg past me wel. Met het maken van lekkere en verantwoorde recepten houd ik me tenslotte dagelijks bezig en ons voedsel komt voor een groot deel van onze eigen plek.

Met beeldend inzicht

Verder zorg ik ervoor dat de tuin wordt ingericht met eetbare planten en bomen. De moestuin wordt voorbereid, de siertuin wordt gesnoeid en aangekleed en de paarden een optimale leefomgeving hebben. Zodat we naast een lekkere maaltijd ook genieten van een gezellig ingerichte omgeving. Kortom heerlijk werk waarbij mijn beeldend, ruimtelijk en praktisch inzicht goed van pas komen.

Jouw homestead inrichten?

Kun jij ook wel wat overzicht en praktische handvatten gebruiken om jouw homestead op rolletjes te laten verlopen? Na 16 verhuizingen en het opnieuw inrichten van deze plekken zowel binnen als buiten, heb ik heel wat ervaring opgedaan met homestead management: wat is de beste looproute, wat werkt praktisch en welke ruimten hebben welke aanpassingen nodig om zo efficiënt mogelijk te wonen, leven en werken.

Nadat we jouw homestead in beeld hebben gebracht, help ik jou ook bij het praktisch inrichten van zowel de binnen- en buitenruimten zodat je zo efficiënt mogelijk kunt werken. Ook geef ik met mijn achtergrond in voeding en moestuinieren, tips hoe je met kruiden en groenten anders kunt eten. Maak vrijblijvend een afspraak voor een eerste intake om jouw wensen te bespreken.