Met homesteadmanagement

,

♥ Een georganiseerde homestead

Nu ik even wat minder opdrachten buiten de deur heb, besteed ik mijn aandacht aan diverse projecten in en rondom het huis. Vroeger werd je in zo’n situatie ietwat denigrerend huisvrouw genoemd. Iemand die zorgde voor het huishouden, kookte, de kinderen opvoedde en allerhande klusjes deed. De term huisvrouw doet een tekort aan mijn scala van werkzaamheden aan huis. Maar ook omdat ik vind dat het werk van een vrouw aan huis veel overeenkomsten heeft met de functie van een homestead manager.

Homesteadmanagement

Na enige discussie thuis aan tafel komen we uit op een ietwat mooiere omschrijving voor mijn noeste arbeid aan huis: de homestead manager. Ik start meteen een onderzoek op internet om te zien of die omschrijving al bestaat.

Google komt bovenaan in de zoekresultaten met ’de homesteadmanager’ waarmee een softwarepakket wordt aangeduid voor het managen van vee aan huis. Er is zelfs een app waarmee je je management daaromtrent kan plannen. Op een volgende webpagina stuit ik op een engelstalige definitie die meer mijn aandacht vasthoudt. ‘You don’t need land or livestock to be a homesteader’. Ik lees geïnteresseerd verder en kom de volgende omschrijving tegen: ‘a modern homesteader is anyone working to provide the best food possible for themselves and their families… no matter the scale’. Die uitleg past me wel. Met het maken van lekkere en verantwoorde recepten houd ik me tenslotte professioneel dagelijks bezig.

Een heerlijke baan

Verder zorg ik ervoor dat de tuin wordt ingericht met fruitbomen. De moestuin wordt voorbereid en de klusjesmannen ingehuurd om het een ander te repareren of te maken. Zodat we naast een lekkere maaltijd ook genieten van een gezellig ingerichte omgeving. Kortom heerlijk werk waarbij mijn organisatie- en managementkwaliteiten zeer van pas komen.

Overzicht op jouw homestead?

Kun je wel wat overzicht en praktische handvatten gebruiken om jouw homestead ook op rolletjes te laten verlopen? Als homestead manager help ik je bij het praktisch inrichten van ruimten zodat je zo efficiënt mogelijk kunt werken. Ook geef ik met mijn achtergrond in voeding, tips hoe je anders kunt eten. Maak vrijblijvend een afspraak voor een eerste intake om jouw wensen te bespreken.

Ook interessant