Inspiratie voor meer ruimte

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om in de stemming te komen voor efficiënt opruimen? Onderstaande tips helpen je op weg.  

De geheime techniek voor opruimsucces

Heb je ook weleens voor de uitdaging gestaan om op te ruimen, maar kon je jezelf er maar niet toe zetten? Je bent niet de enige. Opruimen kan soms als een berg voor je liggen, maar je zult zien dat het meevalt als je de krachtige techniek ontdekt die je kan helpen om die bergen te verzetten! 

Lees meer »

Hoe Lieke meer ruimte kreeg door kleiner te gaan wonen

Ruim 40 jaar woonde Lieke in een vrijstaande huis met een flinke tuin en dito garage. Onlangs verhuisde ze met haar partner naar een appartement. Een grote verandering waarbij veel praktische zaken te regelen vielen. Maar ook een moment van afscheid nemen van een dierbare plek. Inmiddels heeft ze haar draai gevonden op haar nieuwe plek. 

Lees meer »

Van rommelige chaos naar zen-tempel

Laatst hielp ik Lotte, een gezellige dame met een interieur dat meer weg had van een doolhof dan een oase van rust. We hebben samen de boel flink opgeschud en nu straalt haar leefomgeving kalmte uit. Lotte, die zelf wel een opgeruimd karakter heeft maar nooit veel nadacht over haar spulletjes, had het punt bereikt waarop ze haar favoriete sieraad niet meer kon vinden tussen bergen ongebruikte spullen. Dit was de aanleiding om advies te vragen.

Lees meer »

Rommel die vanzelf lijkt te ontstaan

Entropie. Een woord dat me laatst opviel, beschreven als een ongrijpbare kracht die lijkt te streven naar wanorde en chaos. Een soort magie die spontaan ontstaat. Het deed me denken aan de manier waarop dat ook in huis kan ontstaan. Herken je dat gevoel wanneer je net hebt opgeruimd, maar spullen zich toch weer als vanzelf lijken te verspreiden? Het is als een betovering die we maar moeilijk kunnen doorbreken. Dus wat kun je doen om dit toch zoveel mogelijk te beteugelen?

Lees meer »

Opruimen voor je het leven laat, niet daarna

Waarom aan spullen vasthouden totdat je overlijdt, terwijl je bij leven er al mensen blij mee kunt maken? Trek die stoffige dozen uit de kast, nodig je familie en vrienden uit voor een kopje thee, en begin met het verdelen van je bezittingen. Misschien wil je kleinkind dat vintage servies voor als ze op kamers gaat. En kan je schoondochter dat handige naaikistje en de nog goed werkende naaimachine gebruiken om haar garderobe een nieuwe look te geven.

Lees meer »

Weten wat bij je past met een motivatieboek

Het maken van een motivatieboek is een verrassende en toegankelijke manier voor (zelf)reflectie voor iedereen met plezier in beeld en taal. Je hoeft er niet creatief voor te zijn. Een motivatieboek maken helpt je bij het helder krijgen van je intenties, je wensen en je idealen. Door beelden en woorden uit tijdschriften met elkaar verbinden in een motivatieboek ontstaat er overzicht in je gedachten.

Lees meer »

Een blije kledingkast

Een overzichtelijke kledingkast waar alles luchtig naast elkaar hangt, een lade die nog 10% ruimte over heeft in plaats van 110% vol zit en uitpuilt. 10 sets die je het liefst draagt in de kleuren die bij jouw type passen. En zo kan combineren dat je een maand lang er elke dag net even anders uitziet. Hoe krijg je dit voor elkaar? Maak alvast een begin met deze 8 tips. 

Lees meer »

Hoe vind je je spullen makkelijk terug na een verhuizing?

Al je spullen staan voor 90% netjes in dozen ingepakt. Klaar voor de verhuizing. Maar op de laatste dag voor je gaat verhuizen zul je merken dat er toch nog items zijn die je nergens kwijt kan. Niet echt bij een categorie horen waar je zo goed je selectie mee begon. Je stopt ze maar ergens bij en denkt: 'dat onthoud ik wel'. Maar er is zo veel te onthouden. Hierbij een aantal tips

Lees meer »

Met weinig bagage op reis. Hoe doe je dat?

Neem jij op reis altijd te veel mee en gaat je koffer maar met moeite dicht? En als je weer terug bent besef je dat je de helft van de spullen niet eens hebt gebruikt. Ondertussen heb je wel een toeslag moeten betalen voor een te zware koffer. En is het slepen van een zware koffer is nog vermoeiend ook.

Lees meer »