Met kledingkleur advies

,

#verhuizen: overzicht in de kledingkast

‘Kijk, dat is een mooi overhemd! Is dit mijn kleur?’, hoor ik achter me. Ik grabbel in m’n handtas zijn kleurkaart tevoorschijn. Even later ligt de waaier met zomer-herfst tinten op het overhemd en komen we al snel tot de conclusie dat het de perfecte match zou zijn. Al konden we het daarna ook wel zien toen het inmiddels aangetrokken overhemd de huid en ogen een frisse uitstraling gaven. Waarom dan die kleurkaart er nog bij als je ziet dat iets mooi staat? 

Overvolle kast

Wel, dan moet ik het toch even hebben over mijn voormalige kledingkast. Hoewel die vol kleding hing, kon ik nog weleens uitroepen dat ik niks had om aan te trekken. Vooral op die momenten dat ik haast had om naar een klant of een leuk feest te gaan.

Wellicht had het ermee te maken dat ik me weleens liet overhalen door een aardige verkoper die me ervan had overtuigd dat een kledingstuk mij zo beeldig stond. En aangezien zo’n verkoper er zijn beroep van heeft gemaakt …

In de leer

Dat kledingkeuzestress niet nodig is, merkte ik nadat ik me serieus ben gaan verdiepen in welke kleuren echt bij mensen passen. Hiervoor ben ik in de leer gegaan bij een image consultant. In tien lessen ontdekte ik oneindig veel kleurnuances en dat het per persoon heel nauw luistert. Ik leerde over de verschillen in licht en donker, maar ook tussen koel en warm, helder en gedempt. En daar dan weer de combinaties tussen.

De kleur van huid, haar en ogen maakt dat de ene kleur je omtovert tot een prinses en de ander tot een heks. Bij mij als blondine met blauwe ogen draagt een gedempt lichtblauw bij tot het eerste en zwart tot het laatste. Maar dat zou bij iemand anders zomaar andersom kunnen zijn.

Fluitje van een cent

Gewapend met deze kennis, is het voor mij nu heel eenvoudig de juiste aankoop te doen en hoef ik niet meer te leunen op het goed bedoelde kledingkleuradvies van verkopers. Blijft mijn kast opgeruimd en kan ik nu ook anderen behulpzaam zijn bij het kiezen van de kleuren die bij hen passen en het opgeruimd houden van hun kledingkast.

Aan de slag

Download de 3 stappen voor een opgeruimde kledingkast met kleding die bij je past.

Kom je er na het lezen van de 3 stappen toch zelf niet uit, maak dan een afspraak voor een persoonlijk kledingkleuradvies aan huis waarna we jouw kleding doornemen, setjes maken en jouw kast overzichtelijk indelen.