In woord en beeld

,

Ontdekkingsreis: zelf in-zicht

‘Volgens de Human Design* theorie ben je een projector’, werd mij vertelt tijdens een consult 10 jaar geleden. ‘Dat houdt in dat je van nature gevoelig voor en bewust bent van de energie van anderen. Als projector herken je de talenten van anderen en heb je unieke inzichten in hoe het leven in elkaar steekt. Je bent hier om anderen inzicht te geven omdat je ziet wat er bij hen leeft. Projectoren hebben een gidsende rol voor de andere 4 energie types. Maar let op: ze moeten worden uitgenodigd om deze gaven te delen en daarop wachten is voor hen niet altijd zo gemakkelijk.’

Weten hoe het menselijke leven in elkaar steekt

‘Zo die komt binnen!’ De jaren ervoor was ik me door middel van Astrologie, Tzolkin, MBTI, Enneagram, Belbin en nog meer van die persoonlijkheidsindelingen aan het verdiepen in het menselijk bestaan. Had mezelf in een volle ordner helemaal uiteengezet en dat gaf al zo veel zelf-inzicht. Maar met de kennis van Human Design werd me nog veel meer duidelijk. Niet alleen over mezelf, maar ook over mensentypering in het algemeen: waarom doet de ene persoon zoals hij of zij doet en reageert de andere op weer een hele andere manier? Alles wat op internet was te vinden over Human Design heb ik tot me genomen, boeken gelezen er met andere Projectoren, Generators en Manifestors over gesproken, workshops gevolgd, noem maar op.

Steeds meer inzicht

Ik kon er niet over ophouden. Wilde van iedereen om me heen weten welk type hij of zij was. Ging het zelfs proberen te raden aan de hand van gedrag. ‘Deze kennis zou binnen organisaties, bedrijven en op scholen zoveel kunnen betekenen’, maalde het maar door m’n hoofd. Maar niet iedereen was gediend van mijn enthousiasme, zeker niet ongevraagd. En ik vergat en passant dat ik als projector niet zomaar m’n kennis kon delen zonder uitnodiging. Na enige teleurstelling, besloot ik te wachten op het moment waarop ik het kon toepassen, als mensen er voor open stonden en er echt naar werd gevraagd.

Leefstijl die bij je past

Tot die tijd verdiepte ik me nog verder in andere menstyperingen, emotiegroepen en de 5 elementenleer, legde ik verbanden tussen de diverse theorieën en kreeg ik steeds weer nieuwe inzichten. Maar ik leerde vooral dat het naast theoretisch inzicht ook een kwestie is van ervaren, in gesprek zijn, terugkoppelen en intuïtief aanvoelen als we over mensen praten. En… dat ik nooit ben uitgeleerd. Er ontstaat steeds meer een persoonlijke stijl van begeleiden en inmiddels help ik klanten die op een kruispunt staan en graag willen weten welke volgende stap ze mogen zetten naar de leefstijl die het beste bij ze past. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een studiekeuze, het kiezen een nieuwe loopbaan of een vitalere manier van leven.

In woord en beeld

Ook weten welk type je bent en weten welke leefstijl het beste bij je past? In combinatie met jouw horoscoop, human design en/of een ander menstype-indeling, bekijken we samen op een intuïtieve, creatieve en praktische wijze hoe die leefstijl er idealiter uit ziet. De in-zichten die ontstaan, helpen je verder bij het maken van een keuze en het zetten van een volgende stap.

 

* Het Human Design systeem is een formule die de esoterische disciplines astrologie, de I Tjing, de kabbala en het Hindoe-chakrasysteem verenigt met de reguliere wetenschappen astronomie, genetica, biochemie en de kwantummechanica

Vergelijkbare onderwerpen