Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

,

#verhuizen: met overzicht en rust

Omdat ik houd van overzicht, ben ik vanzelfsprekend niet zo’n van fan van loslopende rommel. Regelmatig neem ik een van de ruimtes in huis onderhanden. Een werkkamer, berging of schuur is bijvoorbeeld zo’n plek waar je gemakkelijk spullen even opstapelt. Maar ook een keuken kan al snel een rommelige indruk maken. Regelmatig opruimen is best een klus, maar hoe fijn is als er weer overzicht is na een flinke opruimbeurt. 

Opruimen

Twee verhuizingen terug werd m’n vermogen tot opruimen wel heel erg op proef gesteld. We gingen een stuk kleiner wonen dan we gewend waren. Ontspullen dus. Er moest meer weg dan we mee konden nemen. En tja, wat moet je dan kiezen?  Een groot deel ervan ging richting kringloopwinkel.

Vernieuwen

Het grote voordeel van rigoureus opruimen is dat ik eens goed met een stofkam door onze bezittingen heen ben gegaan. Het zal je verbazen wat je al heel lang niet meer nodig hebt, maar wat je al die tijd wel hebt bewaard. Sterker nog, misschien zelfs al eens eerder mee hebt verhuisd en al die tijd nooit hebt gebruikt. Na zo’n rigoureuze opruiming creëerde ik letterlijk meer ruimte in m’n bestaan, maar ook in m’n hoofd.

Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Werken in een opgeruimde ruimte geeft mij vaak de nodige rust. Met zo min mogelijk prikkels om me heen, leer, werk en  slaap ik vaak beter.

Wil je dit ook en kun je wel enige hulp kunnen gebruiken met opruimen? Of hebben bijvoorbeeld je ouders begeleiding nodig bij hun verhuizing naar een kleinere woning? Neem contact op voor meer informatie.