Opnieuw beginnen

Omdat ik houd van overzicht, ben ik vanzelfsprekend niet zo’n van fan van loslopende rommel. Regelmatig neem ik een van de ruimtes in huis onderhanden. Een berging of schuur is bijvoorbeeld zo’n plek waar je gemakkelijk spullen even opstapelt. Maar ook een keuken kan al snel een rommelige indruk maken. Regelmatig opruimen is best een klus, maar hoe fijn is als er weer overzicht is na een flinke opruimbeurt. 

Opruimen

Twee verhuizingen terug werd m’n vermogen tot opruimen wel heel erg op proef gesteld. We gingen een stuk kleiner wonen dan we gewend waren. Ontspullen dus. Er moest meer weg dan we mee konden nemen. En tja, wat moet je dan kiezen?  Een groot deel ervan ging richting kringloopwinkel.

Vernieuwen

Het grote voordeel van rigoureus opruimen is dat je eens goed met een stofkam door je bezittingen heengaat. Het zal je verbazen wat je al heel lang niet meer nodig hebt, maar wat je al die tijd wel hebt bewaard. Sterker nog, misschien zelfs al eens eerder mee hebt verhuisd en al die tijd nooit hebt gebruikt. Na zo’n rigoureuze opruiming creëer je letterlijk meer lucht in je bestaan.

Een ander voordeel is dat je nu ruimte hebt om weer eens wat nieuws te kopen. Iets wat past bij je nieuwe woonstijl. Ik heb gemerkt dat elk huis zo z’n eigen karakter en charme heeft en dat de spullen uit een vorig huis niet altijd de beste match zijn voor je nieuwe woning.

Spullen met een verhaal

Inmiddels wonen we weer een stuk groter in een fijne woning midden op de Veluwe. Een plek die, inclusief tuin, ineens drie keer groter in oppervlakte is. En in elke ruimte klonk dan ook een echo door nadat onze weinige, overgebleven spullen hiernaartoe waren verhuisd.

Maar in plaats van alles nieuw te kopen, namen we het besluit om ook maar eens bij een kringloop te gaan shoppen. Spullen met een verhaal en wel zo duurzaam. Maar dat het ook zo leuk zou zijn?!

Sindsdien nemen we geregeld een kijkje in tweedehands winkeltjes en marktjes in de buurt. En als het dan lukt om iets bijzonders te kopen, zijn we er ook heel blij mee. Op een gegeven moment werd het een sport en liepen we elke week wel eens bij deze bijzondere winkeltjes naar binnen.

Leuke meuk shoppen in de buurt

Inmiddels hebben we de inboedel weer aangevuld en is de echo verdwenen, maar kunnen we het stiekem toch niet laten geregeld een kijkje te nemen op marktjes of andere plekken waar ze vintage verkopen.

Sta je op het punt te verhuizen of ben je net van woning gewisseld? Dan is dat een goed moment om een grote opruiming te houden en afscheid te nemen van dingen die je eigenlijk niet meer nodig hebt. En mocht je in een vlaag van opruimwoede iets te veel hebben opgeruimd? Geen nood: er is leuke meuk genoeg te vinden. Bijvoorbeeld op een van onderstaande adressen nabij in Ermelo en omstreken waar we zelf regelmatig een blik naar binnen werpen. In jouw buurt zijn er vast ook leuke te vinden.

Organiseren van jouw verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen en kun je wel enige hulp gebruiken met opruimen? Of hebben bijvoorbeeld je ouders begeleiding nodig? Meer overzicht, ruimte en rust met een goed voorbereide verhuizing van A naar B. Neem contact op voor meer informatie.

Vergelijkbare onderwerpen