Studiekeuze zonder stress

,

Happy met de studie die bij je past

Je begint binnenkort aan de vervolgstudie waarvan je weet dat die helemaal bij je past. Eerst wist je nog niet precies wat je moest kiezen, maar nu ben je goed voorbereid. Op een leuke manier maakte je kennis met jouw interesses. Zo kon je eenvoudiger zoeken naar boeiende opleidingen die hierbij aansluiten. En na het bezoeken van een aantal open dagen heb je vol overtuiging je studiekeuze gemaakt. Nu het bijna zover is, kunt je niet wachten om te beginnen.

Help, wat moet ik kiezen?

Er zijn tegenwoordig veel leuke opleidingen. Keuze genoeg. Maar wat als je nog niet precies weet wat je gaat doen? Kleine troost: als dat zo is, ben je echt de enige niet. Maar toch, je voelt de druk. Want een vervolgopleiding kiezen is niet zomaar iets. Het bepaalt in sterke mate tenslotte je eigen toekomst. Want stel dat je niet de juiste keuze maakt. Niets zo vervelend als een studie moeten voltooien die je eigenlijk helemaal niet ligt. En met een eenmaal begonnen opleiding stop je ook niet zomaar. Daarna een andere studie oppakken, is niet altijd mogelijk en als dat wel kan, zul je voor de extra studietijd meer geld moeten lenen.

Data om rekening met te houden

Een paar dingen staan vast: in september beginnen de meeste opleidingen. Voor 1 april (MBO) 1 mei (HBO of universiteit zonder numerus fiscus) moet je een keuze hebben gemaakt en je hebben ingeschreven voor je vervolgopleiding. En om kennis te maken met een opleidingsinstituut of school, worden aan het einde van het jaar, of aan het begin van een nieuw jaar open-dagen georganiseerd.

Kiezen met gevoel

Misschien vind je zo veel dingen leuk, dat je niet weet wat je moet kiezen. Maar het kan ook zijn dat je überhaupt niet weet wat bij je past of wat je talenten zijn. Op internet zijn testjes genoeg te vinden. Je zou ook een uitgebreid studieadvies kunnen inwinnen. Maar het lastige van testjes is, dat je deze vooral met je hoofd invult. Met het risico dat je vervolgens naar het eindrapport kijkt met het idee van ‘tja, en wat moet ik daar nu mee?’.

Gelukkig is er ook een eenvoudige en leukere manier om erachter te komen in welke richting je het moet zoeken. Eentje waarbij je meer met je gevoel naar jouw gedroomde toekomst kijkt.

Jouw ideaal in beeld

Op een creatieve en ontspannen manier bekijken we samen wat bij jou past. Waar je interesses liggen en blij van wordt. We werken met woord en beeld. Maar we kijken ook naar jouw persoonlijkheid op basis van jouw horoscoop en Human Design. Ik vertaal onze sessie naar een verbeelding, waar ik een schets maak van jouw identiteit en jouw talenten.

Deze workshop vindt plaats op VeluwsePlek. Centraal gelegen op de Veluwe tussen bos en hei. Op deze plek ervaar je dat de natuur en de rust om je heen je helpt om ontspannen te ‘werken’ aan jouw ideale toekomst.

Studie-in-zicht

Na deze workshop weet je waar je blij van wordt en waar je kracht ligt. Heb je je richting helder. Zodat je vol zelfvertrouwen een studiekeuze maakt. Wil je daarna ook hulp bij de selectie van een opleiding? Tijdens een vervolggesprek van 2 uur bekijken we samen wat bij jouw wensen en talenten past.

Toegankelijk en betaalbaar

In een dag van 10.00 – 16.00, inclusief lunch en lekkers bij de thee (of wat anders), krijg je al inzicht in jouw talent en wat je daar mee kunt. Jouw investering is € 595,– incl. btw en inclusief Human Design inzicht, verbeelding en rapportage. Neem je een vriend of vriendin mee, dan mag hij of zij voor de helft van de prijs aan deze dag meedoen.

Contact

Neem voor een vrijblijvend intakegesprek, eventueel samen met je ouders, contact op met Leefstijlpraktijk Trinke.

Creatieve groepssessies in het maken van een studiekeuze zijn ook mogelijk. Op VeluwsePlek of op school. Informeer naar de mogelijkheden.

Vergelijkbare onderwerpen