Thuis in je werk


Van middelbare school naar een studie kiezen 

Komt het schoolexamen in zicht of ben je aan een tussenjaar begonnen? Kans dat jij je dan oriënteert op een vervolgopleiding met open dagen, op internet kijkt of keuzetests invult. Toch lukt het je op dit moment nog niet om te vertellen wat voor werk je later met je studie wilt gaan doen en schuif je het maken van een studiekeuze voor je uit. Of misschien denk je wel: laat ik anders maar een algemene studie kiezen, dan kan ik daar straks meerdere kanten mee op. Want moet ik nu al kiezen voor later? 

Krijg zicht op jouw talent en begin je met zin aan de studie die bij je past.


Van 'werk' naar 'werk met voldoening'

Je bent al een tijd aan het werk, maar je hebt het gevoel dat je meer uit jezelf kunt halen. Het is nooit te laat om werk te maken van je talent. Misschien kijk je wel een beetje om je heen, maar krijg je daar geen energie van. Of zoek je naar een andere baan en bedenk je hoe jij daar in zou passen. Het valt je nog niet mee om afscheid te nemen van het oude vertrouwde, want zicht op de toekomst heb je nog niet.

Krijg meer zicht op waar je het voor doet, hoe je overzichtelijk te werk gaat en begin met zin aan jouw werkdag. 


Van idee naar ondernemend initiatief

Stel, je wilt voor jezelf beginnen of je bent als zelfstandig ondernemer op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld omdat het oude niet meer voor je werkt, of omdat maatschappelijke omstandigheden dat van je vragen, maar misschien ook wel omdat je graag een nieuwe uitdaging wilt.

Misschien denk je eraan nieuwe diensten of producten in het leven te roepen of bestaande aan te passen. Je hebt er globaal al over nagedacht en misschien ook wel eens bij anderen gekeken naar wat zij doen. Je wilt van start, maar helemaal concreet zijn je ideeën nog niet.

Krijg zicht op jouw ideeën en de te nemen stappen en begin met zin aan ondernemen.