Waarom niet zomaar ergens beginnen met opruimen of inpakken?

Je staat op het punt te gaan opruimen omdat je ballast ervaart, meer ruimte wil in huis en hoofd, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Vaak hoor ik mensen zeggen: 'Ik begin gewoon ergens, want zo moeilijk kan het toch niet zijn. Container bestellen en gewoon weggooien die rommel'.  

Als je eenmaal begint, zul je toch merken dat het makkelijker gezegd is, dan gedaan. In het wilde weg ergens beginnen zorgt er vaak voor dat je moe wordt omdat je te lang doorgaat. Maar ook omdat je vaak te lang stil blijft staan bij spullen waarvan je denkt dat je ze ooit nog eens nodig hebt.

Door van te voren na te denken over die ruimte die je voor jezelf wil creëren er hoe die ruimte en die nieuwe levensfase er dan idealiter uitziet, zul je merken dat het makkelijk is om keuzes te maken in wat je wel en niet wilt houden. Met deze 7 tips gaat het makkelijker:

  1. Beantwoordt voor jezelf eens vragen die inventariseren wat je echt wilt
  2. Als je uitgaat van jouw persoonlijke wensen, laat je je minder afleiden
  3. Het helpt je de voor - en nadelen van een keuze af te wegen
  4. Je bent beter voorbereid op opmerkingen uit je omgeving: 'Dat doe je toch niet weg?'
  5. Je voorkomt dat je achteraf twijfelt of spijt krijgt van een overhaast besluit
  6. Goed voorbereid aan iets beginnen, bespaart je juist tijd en geld. Een afval container huren bijvoorbeeld kost best geld en is gebonden aan een termijn. Bestel deze pas, als je weet wat weg mag. 
  7. Sta je eenmaal achter een keuze en weet je hoe je die nieuw ruimte wil in/aankleden, dan word je vaak enthousiast en krijg je er zin in. Je hebt meer energie om echt aan de slag te gaan. 

 

Lukt dit jezelf niet, Laat het me weten. Ik help je graag meer overzicht te creëren.