Hallo, ik ben Trinke van Dam. Geboren en getogen in de provincie Groningen. Sinds 12 jaar ben ik zelfstandige met een achtergrond in persoonlijke ontwikkeling, (visual) storytelling en projectmanagement. In m’n vrije tijd zie je me een goed gesprek voeren, wandelen, van de natuur genieten, fotograferen, paardrijden, op de yogamat, vegetarisch koken, lezen en van bijzondere films genieten.

Blij word ik van mensen die doen wat bij ze past en wonen waar ze thuis zijn. Dan zie ik ze stralen met dat lichtje in heldere ogen, hebben ze zin in waar ze mee bezig zijn en lijkt dat wat ze ondernemen als vanzelf te gaan. Ik kijk en luister dan ook graag naar verhalen over wat mensen in beweging zet, wat hun verlangens en dilemma's zijn, maar ook wat ze overwinnen en als ervaring meenemen in een volgende stap. 

Een ander verhaal vertellen

Wil je graag een ander verhaal vertellen dan je tot nu toe deed, een verhaal dat beter bij je past? Dan help ik je daarmee op weg. Als scenariodenker kan ik gemakkelijk overzien wat er nodig is om een eerste stap te zetten.

Als persoonlijk begeleider kun je me vooral zien als iemand die stimuleert en motiveert het beste uit jezelf te halen. Hierin ben ik eerder een ‘gids’ dan een ‘richtingaanwijzer’, eerder ‘klankbord’ dan ‘redder’ en liever een ‘aanmoediger’ dan een ‘controleur’.

Overzicht, rust en ruimte

Samen met jou blik ik vooruit, zoom ik in op het gewenste toekomstperspectief en maken we een overzichtelijk stappenplan. Door jouw ideaal voor je te zien, richting te bepalen en dat op te delen in kleine stappen, krijg je meer overzicht. 'Die berg' verdwijnt je ervaart daarna meer rust en ruimte voor het zetten van stappen naar een nieuw begin. En zit het onverhoopt even tegen of val je terug in oude patronen, dan houd ik de moed erin met inspirerende tips en motiverende gesprekken. 

Ervaring

Ervaring met mensen en hun verhalen heb ik opgedaan tijdens hele verschillende banen in loondienst maar ook tijdens de afgelopen 12 jaar als zelfstandig professional in onder andere de zorg- en foodwereld. Diverse deeltijdopleidingen en cursussen hielpen me niet alleen meer over mezelf te ontdekken, maar gaven me ook de tools om anderen te begeleiden. Naarnaast heb ik veel verschillende ondernemers mogen interviewen. Hoe maakten zij een succes van hun onderneming en welke stappen namen zij om daarin verder te groeien? Stuk voor stuk inspirerende verhalen die ik vaak ook vastlegde in woord en beeld. Zodat de personen achter de verhalen daarnaast ook nog zichtbaar werden.

Onderweg zijn

Om nieuwe inspiratie op te doen ben ik graag onderweg. Hierdoor ontmoet ik verschillende mensen met vaak weer hele andere verhalen. Ook verander ik regelmatig letterlijk van omgeving om te ontdekken op wat voor plek ik het beste uit de verf kom. Met het oppakken en opruimen van m'n spullen, kom ik er steeds meer achter wat ik daarvan wil behouden, wat echt bij me past en me praktisch dient. Ik houd daardoor steeds meer energie over voor de dingen die er voor mij echt toe doen. Daar is dan ook mijn andere dienstverlening uit voort gekomen: mensen helpen met overzicht op de werk- of woonplek. Omdat dit ook rust en ruimte geeft. 

 

Benieuwd wat jouw verhaal is.