Jouw wensen en ideeën in een motivatieboek


Een motivatieboek maken helpt je bij het helder krijgen van je intenties, je wensen en je idealen. Door beelden en woorden uit tijdschriften met elkaar verbinden ontstaat er overzicht in je gedachten. Het maken van een motivatieboek is een verrassende en toegankelijke manier voor (zelf)reflectie voor iedereen met plezier in beeld en taal. En je hoeft er niet creatief voor te zijn. 

Hoe help ik je op weg?

Tijdens een online gesprek van een uur maken we duidelijk wat je de komende tijd in beeld gaat brengen. Ik stel serieuze maar ook luchtige vragen gericht op de nieuwe fase waar jij meer inzicht in wilt en geef tips hoe je dit het beste kunt doen. Na dit eerste gesprek ontvang je per mail een samenvatting van wat we samen hebben besproken om daarmee zelf thuis creatief aan de slag te gaan. En wil je daarna je motivatieboek verder uitbreiden? Dan spreken we weer een uur af voor een volgend onderwerp of verdieping. Van al deze inzichten bij elkaar ontstaan jouw persoonlijke wensen en ideeën in een overzichtelijk motivatieboek. 

Met een motivatieboek:

 • geef je lucht aan je intenties en breng je deze dichterbij
 • krijg je helder wat je drijft, waar je je blij bij voelt
 • kun je duidelijk uitleggen aan anderen wat je wensen of ideeën zijn
 • krijg je meer overzicht in je gedachtengang
 • kom je wel in beweging
 • krijg je ook echt zin om die stap te nemen naar een volgende fase
 • heb je een visuele herinnering van waar je toe op weg was
 • ervaar je rust in je genomen besluit

Voor wie bijvoorbeeld?

 • Je vindt het lastig om jouw wensen onder woorden te brengen
 • Je wilt meer inzicht in wat van nature bij je past
 • Je staat voor een verandering of een keuze (bijv studiekeuze, verhuizen, emigreren, ander werk)

Maar ook:

In de klas

Organiseren jullie als school keuze-uren? En zoek je nog een creatieve manier om leerlingen verder te helpen? Deze manier van verbeelden is ook ideaal bij het maken een beroeps- en/of studiekeuze. De motivatieboeken die de leerlingen tijdens 7 keuze-uren maken, delen we aan het einde van het programma met elkaar. Want delen inspireert en maakt de persoonlijke verhalen van de leerlingen nog overtuigender naar hunzelf.

Met een team of groepje

Staan jullie als organisatie, onderneming of misschien wel als gezin voor een verandering of wil je een verandering doorvoeren? Deze manier van verbeelden is ook goed in te zetten met meerdere mensen tegelijk. Met elkaar creëren jullie een motivatieboek tijdens een 2-daagse workshop. Het motivatieboek zorgt voor overzicht en samenhang in alle ideeën en zorgt voor meer draagvlak en zin in een aankomende verandering. Het motivatieboek kun je inzetten als praatboek bij het nemen van besluiten en om ook anderen warm te maken voor jullie ideeën.