Studiezin in 3 stappen 


Misschien heb je al wel een studiekeuzetest gedaan of met iemand gesproken over een opleiding. Maar je bent nog niet in actie gekomen. Hoe begin je nu wel met zin aan je studiekeuze? Bereid je studiekeuze voor om straks overtuigd en met zin aan een studie te beginnen. 

'Studiezin in 3 stappen' helpt je op weg. Een leuk en creatief programma voor iedereen die voor een studiekeuze staat. 

 

Leer jezelf kennen. Met jouw persoonlijke keuzewijzer op zak, begin je gericht en gemotiveerd aan je studiekeuze. Want weet je wat goed bij je past, kun je gericht kijken naar de opleiding die bij jou past en daar later vervullend werk in vinden. Bovendien bespaart je dit aardig wat hoofdbrekens, tijd en eventueel studiegeld. 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze motiverende middag ga je met jezelf op een verrassende manier aan slag. 

  • Ontdek in de 'Trinke-Talenten-Trein' waar jij warm voor draait.
  • 'De magische hand': welke acties ga je ondernemen om jouw plan A en plan B in gang te zetten?
  • De reality check en vooruitblikken: een ontmoeting met jouw toekomstige zelf.

Deze eerste stap kan ook online en delen we op in meerdere sessies van een 1 tot 1,5 uur met creatieve thuisopdrachten.

Met wat jij voor jouw omgeving kunt betekenen, wil je natuurlijk een zo'n groot mogelijke impact hebben. Dat is tenslotte waar je het voor doet. Maak anderen daarom ook enthousiast voor jouw plannen. Niet om ze te verdedigen, maar om jouw sponsors in je plan mee te nemen en daar ook enthousiast voor te maken. Grote kans dat je de support en tips krijgt die je nodig hebt om die studie te kiezen waar jij blij van wordt.  

Wat gaan we doen?

  • Met jouw ouders of verzorgers plannen we samen een (online) gesprek, waarin we uitleggen wat je wensen zijn en welke acties jij al hebt bedacht om tot een studiekeuze te komen.
  • In stap 1 bereiden we dit gesprek voor.

 

Je bent gemotiveerd van start gegaan in het kiezen van een studie die bij je past, maar misschien ben je even aan het twijfelen gebracht. Je denkt weer aan die algemene studie waar je alle kanten mee op kunt, of aan een richting die je ouders en anderen je influisteren.

Wat gaan we doen?

Tijdens één of meerdere motiverende check-up sessies online:

  • nemen we jouw geplande acties door en bekijken we hoe het daarmee gaat;
  • bekijken we wat er eventueel nodig is om weer vertrouwen te krijgen in jouw studiekeuze en wat je nog meer kunt doen om tot een keuze te komen. 

Het eerste 1/2 uur krijg je van mij en plannen we na afloop van stap 2 in. 

 


Poll voor ouders en opvoeders: koos jij de studie die bij je paste?

NB: Alle antwoorden zijn anoniem en niet terug te herleiden naar degenen die deze poll invullen. De uitkomsten worden alleen op deze pagina getoond.