Verleden helen

In deze rubriek vind je films die laten zien hoe mensen omgaan met het verleden en deze probeert te helen. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier en dat gaat niet zonder slag of stoot. Want hoe heel je een wond die diep zit? Laat je inspireren door deze films die dat vanuit hele verschillende invalshoeken laten zien. 


Lykke Per

Om in te zien dat je je niet zo makkelijk losmaakt van een familiesysteem. Maar ook dat hoogmoed en afkeer uiteindelijk je ook dat geluk niet brengen. 

Bijwerkingen: en nog veel meer om over na te denken...


Werk ohne autor

Hoe verhoudt je je tot het verleden en eer je de familiegeschiedenis? Deze film doet je mijmeren over kunst, keuzes in het leven, zelfontplooiing en alles wat daarbij in de weg kan staan.


Lion

Over vertrouwen houden, zoeken en hereniging. Voor het begrijpen van het lot.


The woman in gold

Over gerechtigheid, opkomen voor familiewaardes en doorzettingsvermogen


Zee van tijd

Hoe ga je om met diepgaand verlies en rouw? Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. En hoe begrijp je elkaar daarin? In deze film goed uitgebeeld en vertelt. 

The sence of an ending

Aan te bevelen voor mensen die willen weten hoe ze kunnen vergeven. Want als je je in gekwetstheid durft open te stellen voor de erkenning en de spijt van de ander, kan vergeving een verlossing zijn voor beiden.

Toscana

Inspireert om de kijk op het leven en de liefde te heroverwegen als je denkt dat je daarin alles bent verloren.


The unlikely pilgrimage of Harold Fry

Hoe overleef je het overlijden van een dierbare? En hoe een wandeltocht die kleine sprankjes hoop, dagelijks geluk en medemenselijkheid geeft. 

The Great Escaper

Een boeiende verkenning van liefde, verlies, herinnering en trauma.